TMMOB İKK Sekreteri Hatun beraat etti

Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü arazisinin Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesine karşı açıklama yaptığı için "devleti aşağılamaktan" yargılanan TMMOB İKK Sekreteri Doğan Hatun beraat etti.

Haberler 14.06.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir ilçesinde bulunan Karayollar 9uncu Bölge Müdürlüünün 28 dönümlük arazisinin 2013 ylnda Diyanet Bakanlna tahsis edilerek buradaki yeil alann yok edilip yerine Merkez Cami ve Külliyesi yaplmasna kar açklama yapt için Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yarg organlarn alenen aalamaktan yarglanan TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doan Hatunun yargland davann durumas görüldü.

14 Temmuz 2020de Karayollar Müdürlüü önünde yapt açklamada Buradan bata müdür ve devlet yetkililerine sesleniyoruz. Biz sizin gibi kumpasç deiliz. Biz bu halkn yararn düünerek bu halk için yaplacak her eyin içerisinde varz ve var olmaya devam edeceiz. Kendi kumpaslarnz, çetelemeleriniz sizleri ilgilendirir, bizi deil. Bizi kendinizle kartrmayn sözleri nedeniyle yarglanan Hatun, Diyarbakr 8inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durumaya katlmad.

ddia makam bir önceki celsede ceza istemiyle verdii mütalaasn tekrarlarken, durumada hazr bulunan Hatunun avukat ilan çelik, müvekkilinin sözlerinin düünce ve ifade özgürlüü snrlar içinde kaldn belirterek, müvekkilinin beraatn talep etti.

Mahkeme, Hatuna isnat edilen Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yarg organlarn alenen aalamann yasal unsurlar olumad için Hatunun beraatna karar verdi.

Ana Sayfaya Git