Türkiye genelinde DEAŞ'a yönelik operasyon

İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa, Ankara, Şanlıurfa ve birçok ilde DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlardan 300'den fazla kişi gözaltına alındı.

Haberler 06.02.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Ankara, stanbul, Bursa, zmir ve anlurfa bata olmak üzere çok sayda ilde terör örgütü DEAa yönelik e zamanl operasyonlar sürüyor. Operasyonda 500e yakn kii gözaltna alnd.

DYARBAKIRDA DAE OPERASYONU

Diyarbakrda terör örgütü DEAa yönelik yaplan operasyonda 4 kii gözaltna alnd. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclca yürütülen soruturma kapsamnda l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen baz adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda, DEA üyesi olduklar iddiasyla 4 kii gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

STANBUL OPERASYONU

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruturma kapsamnda, DEA terör örgütü yanls olarak faaliyet gösteren ve haklarnda eylem hazrlnda olduklar eklinde bilgiler bulunan, aralarnda stanbulda sorumlu düzeyde kiilerin de yer ald üphelilere yönelik e zamanl operasyon düzenlendi.

Esenler, ili, Baclar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyolu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaelinde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, F.Z, Y.S, M.K, .K, Y.K, .A, M.ç, Ö.Y, S.U, Y.A, F.T, A.U, V.K, H.E, R.C.K, A.T, B.S. ile yabanc uyruklu A.W olmak üzere 18 üpheliyi gözaltna ald.

üphelilerin ikamet ve araçlarnda yaplan aramada çok sayda dijital malzemeyle örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrca operasyonda yakalanan 10u çocuk 14 yabanc uyruklu kii, snr d ilemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.

ANKARADA 60 GÖZALTI

Ankara Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ube Müdürlüü (TEM) ube ekipleri de sabaha kar Ankarann Sincan, çubuk, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde birçok adrese e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda çou yabanc uyruklu 60 kii gözaltna alnd. üpheliler, salk kontrolünün ardndan sorgulanmak üzere Emniyete götürüldü.

ZMRDE 9 GÖZALTI

zmir Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, terör örgütü DEAa yönelik kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese e zamanl operasyon düzenledi.

Gözaltna alnan 9 zanlnn terör örgütü adna çatma bölgelerinde faaliyette bulunduklar, DEA üyeleriyle irtibat halinde olduklar, zaman zaman çatma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazrlnda olduklar ileri sürüldü.

Zanllarn sosyal medya araclyla DEA terör örgütünün propagandasn yaptklar, kurduklar gruplarda örgüte eleman temini için çaltklar iddia edildi.

üphelilerden Suriye vatanda E.Ann, göçmen kaçakçl organizatörleriyle irtibat halinde olduu, örgüt üyelerini snmac görünümünde Avrupa ülkelerine kaçrmak için aratrma yapt öne sürüldü. Zanllarn adreslerinde yaplan aramada çok sayda örgütsel doküman ile bir av tüfei ve bir ruhsatsz tabanca ele geçirildi.

KONAYDA 75 K

DEAa yönelik yaplan soruturma kapsamnda 75 kii hakknda gözalt karar çkarld. Bugün e zamanl yaplan operasyonda 30un üzerinde kiinin gözaltna alndn ve operasyonun devam ettii örenildi.

YAKIIKLI çIKARMIYIZ

Gözaltna alnan üpheliler salk kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eitim Uygulama ve Aratrma Hastanesine getirildi. üphelilerden birinin, kendisini görüntüleyen gazetecilere Yakkl çkar myz. Biraz yakkl çkarz myz demesi dikkat çekti.

BURSADA 46 GÖZALTI KARARI

Bursa l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, Nilüfer, Osmangazi, Yldrm, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonlarda DEA üyesi olduklar iddiasyla aralarnda yabanc uyruklularn da bulunduu 46 kii gözaltna alnd.

ELAZIDA 12 GÖZALTI

Elaz Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, Cumhuriyet Basavcl koordinesinde terör örgütü DEAa yönelik çalma yapt. Polisin yapt çalmada il merkezi, Karakoçan ve Palu ilçelerinde 16 adres tespit edildi. Belirlenen adreslere bu sabah erken saatlerde Özel Harekat timlerinin de desteiyle operasyon yapld. Operasyonda, 12 üpheli gözaltna alnd. Gözaltna alnan zanllar Elaz Eitim ve Aratrma Hastanesinde salk kontrolünden geçirilerek ifadeleri alnmak üzere l Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Operasyon kapsamnda dijital veriler ele geçirilirken, 4 üphelinin de arand örenildi.

ANLIURFADA 150 GÖZALTI

anlurfada Savclk talimatyla kentin çeitli semtlerinde Suriye uyruklularn kald otel ve evlere polisler tarafndan e zamanl baskn düzenledi. Youn güvenlik önlemlerinin alnd basknlarda 150 Suriyeli gözaltna alnd. Halen devam eden operasyonda Suriyeli üphelilerin kald otel ve evlerde yaplan aramada çok sayda dokümana da el konuldu. Salk kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürülen üphelilerin, DEA ile irtibatlarna yönelik sorgulanaca bildirildi.

GAZANTEPTE 47 GÖZALTI VAR

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 51 adrese operasyon düzenledi. 47 zanl gözaltna alnd. Salk kontrolünden geçirilen üpheliler, emniyete götürüldü.

BURSADA 46 GÖZALTI

Bursada, Nilüfer, Osmangazi, Yldrm, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonlarda DEA üyesi olduklar iddiasyla aralarnda yabanc uyruklularn da bulunduu 46 kii gözaltna alnd.

ADANADA EYLEM HAZIRLII

Adanada dterör örgütü DEAa yönelik düzenlenen operasyonda haklarnda sansasyonel eylem hazrlnda olduklar eklinde bilgilerin de bulunduu 25 kii gözaltna alnd. Yaklak 500 polis iki mahallede 53 adrese ok baskn yapt. Zanllar sorgulanmak üzere emniyet müdürlüüne götürüldü. Adana polisi geçtiimiz günlerde de DEAa operasyon yapm, 7 kiiyi gözaltna almt.

ADIYAMAN MERKEZL 5 LDE 10 GÖZALTI

Adyaman merkezli 5 ilde de terör örgütü DEAa yönelik operasyonda 10 üpheli gözaltna alnd. Elazda terör örgütü DEAa yönelik operasyonda 12 üpheli gözaltna alnd. Dier 4 kiinin yakalanmasna çallyor.

çORUMDA DEA OPERASYONU: 19 GÖZALTI

çorum l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ekiplerince l merkezi ve baz ilçeleri de kapsayan operasyonda belirlenen adreslerde arama gerçekletirildi. Yaplan basknlarda aralarnda yabanc uyruklularn da bulunduu 19 kii gözaltna alnd.

HATAYDA 38 K YAKALANDI

Hatayda terör örgütü DEAa yönelik operasyonda 38 kii gözaltna alnd. l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, merkez ve ilçelerde terör örgütü DEAa yönelik baz adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda 38 kii gözaltna alnd. Soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git