Uydudan izlendi kuryesiyle imha edildi

PKK’nın tepe ismi Sofi Nurettin lakaplı terörist Halef El Mouhammad’ın etkisiz hale getirildiği operasyonun detaylarına SABAH ulaştı. Uydudan bağ evi bulundu, havadan imha edildi

Haberler 02.08.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn kritik isimlerinden biri olan ve Kandilde Selahattin Demirta, Srr Süreyya Önder, Pervin Buldanla gizli toplantlara katlan Sofi Nurettin kod adl örgüt lideri, 8 Maysta Kuzey Iraka düzenlenen nokta hava harektyla öldürülmütü. MT D Operasyonlar Bakanl ile Sinyal stihbarat Bakanlnn ortak düzenledii filmlere ta çkartacak operasyonun ayrntlar ortaya çkt.

Kandilden Suriyeye geçi yaparak üç yl boyunca PKK/YPGnin banda yer alan ve bata ABDli diplomatlar olmak üzere Rusya, Fransz, srail ve talyan askeri yetkililerle sk sk gizli toplantlara katlan Sofi Nurettinin 2020 yl Aralk aynn son haftasnda Suriyeden Irakn kuzeyine geçi yapt bilgisi üzerine MT harekete geçti. Yerel istihbarat a ile sinyal takibiyle azl teröristin Duhoka bal Amediye-Kanimasieladize arasndaki bölgede bir ba evinde gizlendii bilgisi teyit edildi.

GARA DAINDA GZLENYOR

13 ubat 2021 günü G.T. isimli bir üyesi Kuzey Iraktaki Gara Dandan kaçarak Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim oldu. Verdii ifade de, Gara Danda faaliyet yürütürken 25 Ocak 2021 günü çemanke bölgesinde Sofi Nurettini gördüünü belirterek, Onu bir maarada gördüm. Bu maarada ideolojik eitimler veriyordu dedi. Gara Da ve çevresindeki bölgelerin uydudan koordinatlar çkarld. G.T uydu üzerindeki görüntülerden Sofi Nurettinin çemanke Köyündeki kald maarann noktasn iaretleyince MT bu kez Sofi Nurettinin Kandille balantsn salayan gizli kuryesini takibe ald.

Saniye saniye sinyal takibi ve yerel alarla izlenen örgüt üyesi telsiz ve telefon gibi iletiim araçlarn kullanmadan bir gece bulunduu ba evini terk ettii ve takipten çkt belirlendi. Takip balantsnn kesilmesinden bir hafta sonra özel kuryenin Sofi Nurettinle yeniden irtibatland belirlendi. Buluma noktas da teslim olan militann uydudan deifre ettii Gara Dandaki maara olduu tespit edildi.

KS DE ÖLDÜRÜLDÜ

8 Mays günü Kandilden ifreli not getiren teröristin çemanke Köyüne geldii, buradan da yaya olarak Sofi Nurettinin kald maaraya girdii nsansz Hava Aracyla tespit edildi. Bunun üzerine operasyon için dümeye basld. 8 Mays günü gerçekletirilen nokta hava harektnda Sofi Nurettin ve kuryenin öldürüldüü gerek teröristlerin telsiz görümelerinden, gerekse MTin bölgedeki yerel istihbarat ayla teyit edildi. El Kaide lideri Usame Bin Ladin de 2 Mays 2011de Pakistanda gizlendii evde özel kuryesinin takip edilmesi sonucu ABD özel birliklerince öldürülmütü.

Ana Sayfaya Git