Vali Yardımcısı göreve başladı

DBP'li Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, sıkı güvenlik önlemlerinin ardından belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu.

Haberler 18.11.2016 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyayn bizzat yönettii bir operasyon için Valilik binas önünde toplanan ve aralarnda özel harekat timlerinin de olduu güvenlik güçleri, belediye binasna hareket etti.

çevrede önlem alan güvenlik güçleri, ilk olarak binaya giri ve çklar yasaklad. Daha sonra bomba uzman ekipler, özel eitimli köpeklerle belediye binasna girerek arama balatrken, keskin nianc özel harekat timleri de çevredeki yüksek binalarda konulandrld. Belediye binasnda arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yaplan üst aramalarnn ardndan binaya alnrken, bunun dnda kimse içeri sokulmad. Yaklak 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzman ekipler belediye binasndan çkt. Yaplan bomba aramasnn ardndan bu kez biliim uzmanlar ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi. Belediye yetkilileri ile birlikte balayan aramalar devam ediyor.

BAKIRHAR TUTUKLANMITI

Belediye binasnda güvenliin salanmasnn ardndan kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ceyhun Dlad Takn da Belediye binasna gelerek bakanlk makamna oturdu. Bakan Vekili Takn, belediye binasna girite herhangi bir açklama yapmad. Bu arada, Siirt Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, Siirt Belediye Bakan Tuncer Bakrhann PKK/KCK Terör Örgütüne üye olduu ve terör örgütü propagandas yapt gerekçesiyle tutuklanmas üzerine, çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlarak, Siirt Belediye Bakan Vekili olarak, Vali Yardmcs Ceyhun Dilad Takn görevlendirilmitir denildi.

Takn, bakanlk makamna oturduktan sonra ilk talimat, kontak kapatan belediye otobüslerinin çalmas ve kentte biriken çöplerin toplanmas oldu. Takn, makamnda Özel Kalem, Personel ileri, Temizlik ileri ve Basn bürosu müdürlerini çararak belediye çalmalar hakknda bilgi ald. Makamda belediye kurum müdürleri ile yapt ksa toplantnn ardndan konuan Bakan Vekili Ceyhun Dlad Takn, ehir içinde çalmayan belediye otobüslerinin ve toplanmayan çöplerin toplanmas için gerekli talimatlar verdim dedi.

Ana Sayfaya Git