Van, Muş ve Bitlis'te Heniyye için yürüyüş düzenlendi

Van, Muş ve Bitlis'te İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastte yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için yürüyüş düzenlendi.

Haberler 03.08.2024 - 22:40 Son Güncelleme : 03.08.2024 - 22:40

Van, Muş ve Bitliste İranın başkenti Tahranda uğradığı suikastte yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için yürüyüş düzenlendi.

Vanda Filistine Destek Platformu öncülüğünde Beşyol Meydanında bir araya gelenler, Kent Meydanına kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan platform sözcüsü Mehmet Emin Akaslan, İsmail Heniyyenin çağrısı üzerine meydanlara indiklerini söyledi.

Akaslan, Gazze direnişine destek olmak, onları alkışlamak, mücadelelerine ses vermek, Filistinli esir kardeşlerimizle dayanışmak, katil Siyonistleri ve onları alkışlayanları lanetlemek için meydanlardayız. Sistemi kökten reddetme vaktidir. Artık dünyayı bu düzenbazların düzeninin dışında yeniden kurma vaktidir. İmanımızı yenileme, amelimizi düzenleme, ihlasımızı kuşanma vaktidir. Her şeyi kökten silme, reddetme, saf, arı, temiz kaynaklarımızdan yeniden kurma vaktidir. dedi.

Muş

Muşta Mescidi Aksa Platformu öncülüğünde Kent Meydanında bir araya gelenler, İmamı Şafi Camisine kadar yürüdü.

Memur-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, yaptığı açıklamada, 7 Ekimden bu yana İsrailin Gazzede soykırım uyguladığını belirtti.

Heniyye için bir araya geldiklerini ifade eden Barışan, Torunları, çocukları şehit edildi. Benim torunlarımın, çocuklarımın kanı Filistinli çocukların kanından daha değerli değil. dedi. Yaklaşık 40 bin Filistinli şehit oldu. 100 binden fazla insan yaralandı. Sokaktaki çocukları öldürüyorlar. dedi.

Bitlis

Bitliste Hacı Mehmet Şirin Cami önünde toplanan vatandaşlar, açtıkları pankart ve dövizlerle Mevlana Parkına kadar yürüdü.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından basın açıklamasını okuyan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, İsmail Heniyyenin vasiyetini yerine getirmek ve eylem çağrısına icabet etmek için toplandıklarını söyledi.

Gazzede insanlık tarihinin en korkunç soykırımının yaşandığını ifade eden Durak, şunları kaydetti:

Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Gazzede daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlum ve masumlar, faşist ABDnin Siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor.

Ana Sayfaya Git