Van'da FETÖ iddianamesinden: Gerekirse Allah'ı inkar etmek mümükündür

VAN'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen bir jandarma personeli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheli hakkında 7.5-15 yıl kadar hapsi istendi.

Haberler 25.01.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Cumhuriyet Basavcl tarafndan FETÖ/PDYnin Vandaki askeri yaplanmasna yönelik soruturmada, meslekten ihraç edilerek tutuklu bulunan eski jandarma personeli F.ç. hakknda balatlan soruturma kapsamnda hazrlanan iddianame, Van 4üncü Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi. ddianamede FETÖ/PDYnin yaps ve ileyii hakknda detayl bilgiler yer alrken üpheli jandarma personelinin örgütün ifreli haberleme program ByLocku kulland belirtildi. üpheli, Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas verilmesi istendi.

Hazrlanan 48 sayfalk iddianamede FETÖ/PDYnin yapsna ilikin bilgiler yer ald. ddianamede, terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarnca 15 Temmuz 2016da ülke genelinde cebir ve iddet kullanlarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn öngördüü düzeni, hükümeti ortadan kaldrmaya, yerine baka bir düzen getirmeye teebbüs giriiminin, bata halk olmak üzere Emniyet ve silahl kuvvetlerdeki darbe kart kesimlerin mücadelesi ile baarszlkla sonuçland ifade edildi. ddianamede, örgütün özellikle belirledii mulak ve anlamsz isimlendirmelerle, sahip olduu hayalet-karanlk vasfn güçlendirmeye, amacn gizlemeye ve masum gösterilmesine yönelik alg çalmas yapt anlatld.

GEREKRSE ALLAHI NKAR ETMEK MÜMKÜNDÜR

Terör örgütü eleba Fethullah Gülenin verdii karar sorgulama anlamna gelecek her düünce, eylem veya tavrn kuvvetle ezilerek, talimatlarnn akln da ötesinde bir kutsiyet kazandrlarak uygulandna yer verilen iddianamede, unlar yer ald:

Fethullah Gülen soruturma ve takibata uramamak ve zarar görmemek için kendince bir görü gelitirerek, yalan söylemeyi, inand ve olduundan farkl görünmeyi, yapt bir ii bakasna yüklemeyi, dini emir ve yasaklarla kendini bal saymamay ve hukuku dolanmay, ahlaki kural kabul etmemeyi çevresine öreterek adna tedbir (takiyye) demitir. Ona göre, örgüte zarar gelmemesi için yalan söylemek, iftira etmek, hrszlk yapmak, suç ilemek, dinen haram saylan içki, kumar, fuhu, zina gibi günahlar ilemek mübahtr. Onun verdii emre göre Gerekirse Allah bile inkar etmek (haa) mümkündür. Ksaca örgütün iledii her günah veya kusurun, aybn, suçun klfna tedbir denilmektedir.

YAHUD, HIRSTYANLAR VAR

ddianamede FETÖ/PDY örgütünde toplumun her inanç kesiminden üyeleri olduu belirtilerek, öyle denildi:

Müslüman dindar insanlarn yan sra örgüt iine gelen, kullanlmas mümkün herkesi bünyesine katmaktadr. Ateist gibi yapya uzak gibi duran gruplardan, Yahudi, Hristiyan dinine inananlardan da örgüt içerisinde yer alanlar bulunmaktadr. Bir baka ifadeyle örgüte üyelik için dindar veya inançl olmak art aranmad gibi Müslüman olmak da gerekli deildir. Eer kii himmetini veriyorsa iledii suçun veya günahn bir önemi yoktur. Meru olmayan yollardan elde edilen kazançtan örgüte istenen pay verilmise ilenen günahn, suçun üzeri örgüt tarafndan organize olarak örtülmektedir.

FETÖ, TÜM DARBELER DESTEKLEM

Fethullah Gülenin, ordunun yapt tüm askeri darbeleri, 1971 muhtrasn veren generalleri ve 1980 darbesi öncesi ve sonrasnda yazd yazlarla darbeyi desteklediinin belirtildii iddianamede, u ifadeler yer ald:

Gülen, 28 ubat 1997 post modern askeri müdahalesinin gerekli olduunu dönemin generallerine yazd mektupta vurgulamtr. Antidemokratik uygulamalara sadece örgütünün bekas için destek vermekten kaçnmamtr. Örgüt, 2007 ylnda askeri vesayet sisteminin sözde tasfiyesi amacyla bu yapyla mücadele ediyormu gibi alg yönetimine balamtr. Örgüt 80li yllarda yurt dna eitim kurumlaryla açlmtr. lk açlmn Orta Asyada gerçekletiren ve öncelikli hedefi buradaki Türki Cumhuriyetler olan örgütün program baarya ulamtr. Yurt d faaliyetleriyle örgüt büyümü, herkesin dikkatini çekmitir. Baz gizli servisler de bu örgüt üzerinde çalma yapmtr. ABD genelinde örgüte bal faaliyet gösteren yaklak 165-170 kurulu bulunmaktadr. Bu kurulular, dernek, kültür merkezi, düünce kuruluu, eitim teekkülü veya özel okul eklinde tekil edilmilerdir. Dünya genelinde örgütlenen bu yapnn liderinin, bu çaptaki örgütü kuracak ve yönetecek düzeyde eitim, kapasite vesaire donanm bulunmamaktadr.

ddianamede üphelinin meslekten ihraç edildii belirtilirken, örgütün ifreli haberleme program ByLocku orta younlukta kullandn kaydedildi. ddianamede, Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlatlan ve tüm il basavclklarna gönderilen Bylock Uygulamas Teknik Raporunun içeriine de yer verildi. üpheli ise savunmasnda üzerine atl silahl terör örgütüne üye olma yönündeki suçlamay kabul etmedii, Bylock isimli program kullanmadn, Bank Asya isimli bankada hesabnn bulunmadn ifade ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git