(Video) Atina'nın Türkiye planı ortaya çıktı

Yunan basınından itiraf gibi bir 2023 analizi geldi. Türkiye'nin Mavi Vatan'ı uygulamaya koyacağını ifade eden bir Yunan gazetesi, Atina'nın çare için yine Batı'ya gitmesi gerektiğinden bahsetti.

Haberler 14.06.2023 - 12:27 Son Güncelleme : 14.06.2023 - 12:27

Türkiyede yeni kabinenin açıklanmasının ardından seçime giden Yunanistan, Atinadaki geçici hükümetin Türkiye Yüzyılı kabinesi karşısında ne yapacağını masaya yatırmış durumda.

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güleri mercek altına alan Yunan basını, özellikle bu iki ismin Yunanistan konusunda nasıl bir politika izleyeceğini düşünmekte.

Yunan basını eski Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlunun kıta sahanlığını ve hava sahasını, Yunan adalarının askerden arındırılmasını, Batı Trakyadaki Türk azınlığının haklarını ve Yunan adalarını sıklıkla gündeme getirdiğine dikkat çekiyor.

Yunan basınında yer alan bir haberde Türkiyenin olası Yunanistan stratejisi için bazı planları masaya yatırdığından bahsedildi. Buna göre Türkiyenin ilk planı içinde adaların silahsızlandırılması var.

Haberde Türkiyede yaşanan Kahramanmaraşlı depremde nedeniyle her ne kadar iki ülke arasında Egede askeri tatbikat yapılmaması için bir moratoryum kabul edilse de bu durumun çok uzun sürmeyeceğine dikkat çekildi.Bu nedenle de geliştirilen ilk stratejinin Türkiyenin bu talebini bertaraf etmeye yönelik olması gerektiği vurgulandı. Türkiyeyi saldırgan olarak niteleyen gazete, Türk ordusunun oldukça güçlü olduğuna ve bu nedenle de Yunanistanın hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Gazetenin bir diğer değindiği nokta ise Türkiyenin uluslararası alandaki gücü oldu. Türkiyenin Rusya ile olan iyi ilişkilerinden dolayı Ankarayı karşısına almak istemeyen Batının Türkiye ile ilişkilerini iyi tutacağına dikkat çekildi.

Haberde, Her ne kadar Batı, Türkiye ile arasını bozmak istemese de Yunanistanın kontrolündeki bir Egeyi her zaman daha çok isteyecektir denildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git