(Video) Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için seçim takvimi

Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs'ta yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidecek.

Haberler 16.05.2023 - 12:15 Son Güncelleme : 16.05.2023 - 12:15

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ikinci tur için hazırladığı Seçim Takvimine ilişkin süreç işleyecek.

Buna göre, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylaması 28 Mayısta yapılacak.

-İlk oylamada, son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine gelecek adayın müracaat etmesi için daha önce saat 17.00 olarak açıklanan süre saat 20.00ye çekildi.

-İki aday için yeniden basılacak oy pusulalarında sıralamada herhangi değişiklik olmayacak.

-İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakının adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için propaganda dönemi dün başladı.

-İkinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayısta başlayacak, yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayısta sona erecek.

-Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları da 24 Mayısta başlayacak, propaganda dönemi, 27 Mayıs saat 18.00de sona erecek.

-Türkiyede ilk kez ikinci oylama için 28 Mayısta sandık başına gidecek seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

-YSKnın, itiraz süreçlerinin ardından kesin seçim sonuçlarını 1 Haziranda açıklaması bekleniyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git