(Video) MİT'ten PKK'ya üst düzey darbe

Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK'nın istihbarat sorumluları arasında yer alarak çeşitli faaliyetler yürüten Fatma Onur, özellikle IIrak Süleymaniye bölgesi ve kırsalında, güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemden ötürü Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) hedef listesine girdi.

Haberler 30.11.2022 - 14:14 Son Güncelleme : 30.11.2022 - 14:14

Irak ve Suriyede terör örgütü PKKnın istihbarat sorumluları arasında yer alarak çeşitli faaliyetler yürüten Fatma Onur, özellikle IIrak Süleymaniye bölgesi ve kırsalında, güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemden ötürü Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) hedef listesine girdi.

MİT ajanlarından oluşan özel ekip, Kinda Maraş kod adlı Fatma Onurun faaliyetlerinin deşifresi için detaylı bir çalışma başlattı. Fatma Onurun Kandilden gizli bir görev kapsamında Sincara gönderildiği, Sincarda istihbari faaliyetlilerini izlemek amacıyla sorumluluğuna getirildiği tespit edildi.

Bölgedeki saha ajanları vasıtasıyla Onurun yerini tespit eden MİT, operasyon için harekete geçti. Onur, Sincarda gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Diğer yandan bölgedeki MİT kaynakları, istihbarat yapılanmasının tepe yöneticisinin etkisiz hale gelmesi ile birlikte PKKnın sorunlar yaşadığını tespit etti.

1990lı yıllarda terör örgütüne İngiltereden katılan Fatma Onur, örgütün silahlı kanadı içerisinde yıllarca görev yaptı. 2016 yılında örgütün istihbarat yapılanması NLP içerisinde sorumlu seviyeye getirilen Onur, örgüt mensuplarına istihbarat konulu eğitimler verdi.

Ana Sayfaya Git