Video - NATO zirvesinde kritik temas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkentinde gerçekleştirilecek NATO zirvesinde yoğun diplomatik temaslarda bulunacak.

Haberler 09.07.2023 - 14:42 Son Güncelleme : 09.07.2023 - 14:42

Erdoğanın görüşme programında ABD Başkanı Joe Bidenın da olması bekleniyor. İki başkanın görüşmesinde Türkiyenin F-16 alım talebi, İsveçin NATO üyeliği, Rusya-Ukrayna savaşı, Suriyedeki son durum, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi konuları masaya yatırılacak..

İsveçin NATO üyeliği ve NATO genişlemesi konusunun da gündeme gelmesi beklenen görüşmede Türkiyenin terörle mücadele noktasındaki haklı kaygılarını iletmesi öngörülüyor. Zirvenin birincil gündemi olarak görülen Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk rolü üstlenen ve barışa giden yoldaki köşe taşı olan Türkiye bu konuda da bağlamında kritik öneme sahip..

Erdoğan-Biden görüşmesinde Rusya-Ukrayna Savaşındaki son durumun müzakere edileceği kaydediliyor. Öte yandan Suriyedeki son durum, ABDnin terör örgütü YPG-PYDye desteğinin de görüşmede gündeme gelebileceği değerlendiriliyor. Başkan Erdoğan ile Bidenın Romadaki görüşmelerinde kararlaştırılan stratejik mekanizma faaliyetler ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi de görüşme maddelerinden olacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git