(Video) The Economist’in Erdoğan karşıtlığı

Londra merkezli The Economist dergisi, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğin dozunu artırdı.

Haberler 11.05.2023 - 12:55 Son Güncelleme : 11.05.2023 - 12:55

Sözde tarafsız Batı medyası, Türkiyede yapılacak olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine kilitlendi. Tüm mesasini seçimlere yön verme çabasına ayıran tetikçi Batı medyası, Başkan Erdoğanı hedef alan kapaklar hazırlarken 7li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlundan ise övgü ile bahsetmekten geri durmuyor.

Son günlerde Türkiyedeki seçimlere yönelik operasyonel haber ve kapaklarını artıran İngiliz The Economist, HDP destekli 7li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlunu parlatma çabasına girdi. Derginin Eski bir bürokrat Erdoğana kök söktürüyor başlıklı makalesinde, Türkiyede değişime ihtiyaç duyulduğu kaleme alındı.

CHP lideri Kılıçdaroğluna anket gazı veren The Economist, Kılıçdaroğlunun önde olduğunu ancak seçimlerin yine de ikinci tura kalma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlunun faiz oranlarını artıracağını, ve yabancı yatırımcıyı Türkiyeye çekeceğine söyleyen dergi, 7li koalisyon adayından övgü ile bahsetti.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git