Yalanları artırın talimatını verdi!

Güvenlik güçlerinin başarılı ve kararlı nokta operasyonlarıyla PKK'ya ağır darbe vurması, örgüt yönetim kadrosunda da paniğe neden oldu.

Haberler 20.09.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgüt yöneticilerinden Fehmi Atalayn PKKnn çöküü gizlemek için krsaldaki teröristlere Güvenlik güçlerine yönelik yaplan eylemleri gerçek d, abartl ifadelerle üst birimlere aktarn talimat verdii belirtildi.

Güvenlik güçlerince, PKKy ülke gündeminden çkarmak ve bölgede barnan teröristleri etkisiz hale getirmek amacyla balatlan ve kesintisiz devam ettirilen operasyonlar ksa sürede sonuçlarn verdi. Terörü kaynanda yok etme prensibiyle balatlan operasyonlara, Türkiyenin yerli insansz hava araçlar (HA) ve silahl insansz hava araçlar (SHA) büyük katk salad. Aralarnda birçok üst düzey örgüt üyesinin yer ald çok sayda terörist, istihbarata dayal nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. nlerinden çkamaz hale gelen örgüt üyeleri, ald ar kayplar sonrasnda panik ve korku içinde Kandile yönelik tepkilerini artrd.

çÖKÜÜ DURDURMAK çN YEN çÖZÜM

Güvenlik güçlerince, Eren ve Pençe operasyonlaryla, yurt içi ve yurt dnda eylem yapamaz hale gelen terör örgütünün, çöküü durdurmak için yeni çözüm yollar arad ortaya çkt. Etkisiz hale getirilmekten korkan terör örgütü yönetim kadrosunun Irak kuzeyinde saklandklar deliklerden, krsalda bulunan teröristlere moral ve motivasyon kazandrmak amacyla müzahir radyo ve televizyonlar araclyla ses kaytlar yaynladklar güvenlik güçlerince tespit edildi.

PKK yöneticilerinden Fehmi Atalayn, terör örgütündeki çöküü gizlemek için krsaldaki teröristlere Güvenlik güçlerine yönelik yaplan eylemleri gerçek d, abartl ifadelerle üst birimlere aktarn talimat verdii belirtildi. Ancak iin iç yüzünün gerçei yanstmad, yakalanan ve teslim olan örgüt üyelerinin ifadelerine yansd.

KAFAMIZI çIKARAMIYORUZ, NASIL EYLEM YAPALIM

Operasyonda teslim olan bir terörist, Artk hiç kimse örgüt yönetiminin yalanlarna inanmyor, kendileri rahat yerlerde oturup bizi ölüme gönderiyorlar, eylem yapn diyorlar, bulunduumuz yerden kafamz çkartamyoruz, nasl eylem yapalm? Üzerimizdeki basky kaldrmak için eylem yapm gibi rapor veriyoruz. Onlar da verdiimiz bu raporu daha da abartarak dier bölgelerdeki teröristlere aktaryor. Sonra biz bile aryoruz kendi söylediklerimize dedi.

GERçEKLEMEM EYLEMLER SAHPLENMEYE BALADILAR

Operasyonlarla köeye skan, katlm says yldan yla azalan ve mevcut teröristleri dahi elinde tutamayan terör örgütü, çaresizliini ve acizliini gizlemek amacyla paravan olarak kulland örgüte müzahir gruplar üzerinden gerçeklememi eylemleri de sahiplenmeye balad. Terör örgütünün lider kadrolar, kurguladklar senaryolar ile gerçeklememi eylemleri gerçek gibi göstererek alt kadrodaki teröristlere örgütün baarl olduunu inandrmaya ve teröristleri kandrmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git