Yeni anayasa tartışmasız bir ihtiyaçtır

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yeni anayasanın tartışmasız bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini merkeze alan bir anayasa yapılması çağrısında bulundu.

Haberler 09.02.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Bakan shak Salam, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann anayasa çarsna ilikin, Sayn Cumhurbakannn dile getirdii yeni bir anayasa söylemi, toplumda yllardr var olan sivil bir anayasa beklentisini tekrar canlandrmtr. ifadesini kulland.

Salam, yapt yazl açklamada, gündeme ilikin konular deerlendirdi.

Yeni anayasa konusuna deinen Salam, yeni anayasann tartmasz bir ihtiyaç olduunu belirtti.

Sayn Cumhurbakannn dile getirdii yeni bir anayasa söylemi, toplumda yllardr var olan sivil bir anayasa beklentisini tekrar canlandrmtr. ifadesini kullanan Salam, unlar kaydetti:

Ülkenin birçok köklü sorununun temelinde mevcut darbe anayasas vardr. imdiye kadarki bütün anayasalar, olaanüstü artlarda ve askeri vesayet dönemlerinde hazrlandklar için halk öncelemekten ziyade statükoyu koruma amacna matuf oldular.

BOAZç ÜNVERSTESNDEK OLAYLAR

Boaziçi Üniversitesindeki olaylara ilikin Salam, bu protestolarn farkl bir mecraya tandn, bunun toplumun inancna ve ahlaki deerlerine saldrya dönütüünü ifade etti.

Salam, Rektör atamasnda bir hukuksuzluk veya usulsüzlük var ise bunun eletirilmesi, hukuk snrlar içerisinde protesto edilmesi veya itiraz edilmesi, toplumun en doal hakkdr ancak bu protestolar farkl amaçlar için kullanarak kaosa kap aralamann hak arama ile alakas olamaz. deerlendirmesinde bulundu.

Manisada cesedi bulunan 4 gencin ölüm nedenine ilikin Salam, u ifadeleri kulland:

3 genç tüfekle intihar etmi, dier bir gencin ise uyuturucudan öldüü belirlenmitir. Yaanan bu trajedi toplumu derinden sarsarken, gençliin maruz kald tehlikeleri bir kez daha gözler önüne sermitir. Uyuturucu, içki, sigara gibi zararl alkanlklar tevik eden bata televizyon programlar olmak üzere her türlü yazl ve görsel yaynlar engellenmelidir. Eitimin tüm kademelerinde erdemli insan yetitirmeye öncelik verilmelidir. Bunun yan sra aile balar zayf ya da ailesi dalm, suça bulam, iddet eilimli ve risk grubundaki bireylere yönelik psikososyal destek hizmeti artrlmaldr.

Ana Sayfaya Git