Yolsuzluk soruşturmasında tahliye

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırdıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan eski İl Milli Eğitim Müdürü ve kayyım döneminin Daire Başkanı Yakup Sarı ile 5 kişi tahliye edildi.

Haberler 27.12.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin l Milli Eitim Müdürlüü (MEM) ihalelerinde yolsuzluk yaptklar gerekçesiyle eski l Milli Eitim Müdürü ve Mardin Büyükehir Belediyesi kayym yönetiminin Genel Sekreter Yardmcs, nsan Kaynaklar ve Eitim Dairesi ile Kültür, Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanl görevine atanan Yakup Sar ve l Milli Eitim Müdürü yardmclarnn da olduu 5 kii tutuklanmt. haleye fesat kartrma ve Görevi kötüye kullanma suçlamalaryla ksa süreli tutukluluun ardndan Sar ve beraberindekiler, yaplan itiraz üzerine tahliye edildi. 23 Aralkta tahliye edildii örenilen Sar ve beraberindekilerin, haklarnda delillerin topland gerekçesiyle tahliye edildikleri ve adli kontrol art uygulanaca örenildi.

Öte yandan l Milli Eitim Müdürlüü bünyesindeki farkl ihalelerde de yolsuzluk yapld gerekçesiyle ayn kiiler hakknda soruturma balatld örenildi. Soruturma kapsamnda aralarnda serbest braklan l Milli Eitim Müdürlüü yardmclar .G. ve M.D.nin de olduu 5 kii, gözaltna alnd ancak savclk sorgularnn ardndan ise serbest brakld.

Ana Sayfaya Git