Zincir marketler esnafı öldürdü!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Zincir marketleri küçük esnafın belini büküyor

Haberler 30.09.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, yapt esnaf ziyareti sonras açklamada bulunarak, zincir marketlerin küçük esnafn belini büktüünü vurgulad.

Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, merkez Yeniehir ilçesi Azizolu Caddesi esnafn ziyaret ederek, sorun, sknt ve taleplerini birinci azdan dinledi.

Esnafn çou i yapamadklarndan dert yanarak zincir marketlerin bellerini büktüünü söyledi.

Zincir marketlerin küçük esnafn belini büktüünü belirten Azizolu Caddesi esnaf, skntl geçen bu süreçte kendilerini yalnz brakmayp ziyaret eden HÜDA PAR heyetine teekkür etti.

ESNAF FLASIN ENE GELM DURUMDADIR

Ekonomik skntlar ve zincir marketlerin saylarnn çoalmas ile beraber küçük esnafn madur edildiini ifade eden Dinç, Her gün yaplan zamlar nedeniyle esnaf ve vatandan alm gücü azalyor. Vatanda alverie çkyor ama fiyatlarn yüksek olmas nedeniyle ihtiyaçlarn karlamakta zorlanyorlar. Bir yandan ekonomik skntlar, dier biryandan da zincir marketlerin saylarnn çoalmasyla beraber maalesef küçük esnaf iflasn eiine gelmi durumdadr. Bu yaanan skntlar sadece Diyarbakrda deil ülkenin her yerinde ayn sknt vardr. fadelerini kulland.

DESTEKLEME çALIMALARININ OLMASI GEREKR

Pahalln önüne geçilmesi için ciddi denetimlerin olmas gerektiine dikkat çeken Dinç, Yetkililer elence, festival, konser ve benzeri faaliyetlere bol miktarda harcamalar yapyorlar. Vatandan açlk ve esnafn i yapamaz sorunu var. Yaplan bu harcamalar vatandan hizmeti için kullanmalarn talep ediyoruz. Yetkililerin esnafa yönelik adil bir ekilde destekleme çalmalarnn olmas gerekir. dedi.

Ziyarette Dinçe, Yeniehir lçe Bakan Muzafer Beber, l Bakan Yardmcs Ali Yldz, l ve lçe yönetiminde bulunan heyet elik etti.

Ana Sayfaya Git