Su elçileri öğrencilerle buluştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Su Elçileri Eğitim Seminerleri kapsamında Silvan ilçesindeki üç ilkokulda Su Bilinci Eğitimleri düzenlendi.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Su Elçileri Eğitim Seminerleri’ni Silvan ilçesine taşıyarak geleceğin su elçilerini yetiştirmeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Gazi, Ortaçeşme ve Yüzüncü Yıl İlkokulunda düzenlenen interaktif eğitimlerle 250 öğrenciye su tasarrufu ve bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırıldı.
DİSKİ Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklerde, çocuklara yönelik interaktif Su Bilinci Eğitimleri verildi. Programa Gazi, Ortaçeşme ve Yüzüncü Yıl İlkokulu öğrencileri katıldı.
250 ÖĞRENCİ KATILDI
Eğitimler, DİSKİ Halkla İlişkiler personelleri tarafından verildi. Öğrencilerin yaş düzeyine uygun olarak hazırlanan içeriklerde suyun yaşam için önemi, su tasarrufu yöntemleri ve bilinçli tüketim alışkanlıkları interaktif anlatımlarla ele alındı. Soru-cevap uygulamaları ve günlük yaşam örnekleriyle öğrencilerin aktif katılımı sağlandı. Çocuklar, suyun korunmasına ilişkin düşüncelerini paylaşırken “Su Elçisi” sorumluluğunu üstleneceklerini de ifade etti.
Halkla İlişkiler ve İletişim Şube Müdürü Mehmet Sağırdağ, proje hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Su Elçileri Projesi, yalnızca bir eğitim programı değil; geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Çocuklarımıza bugün kazandırdığımız su bilinci, yarın tüm toplumu etkileyen bir farkındalığa dönüşecektir. Silvan’daki okullarımızda gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerle 250 yeni Su Elçisi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizi her geçen yıl daha geniş bir kitleye ulaştırarak sürdürmeye kararlıyız.”