Kategoriler
Gündem 12 Haziran 2026
AnasayfaGündem › Haber
Gündem

Yeni anayasada 2 maddede uzlaşma sağlandı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, temel hak ve özgürlükler bölümünde yer alacak iki maddenin yazımında mutabakata vardı.

Haber Merkezi 18 Mayıs 2012 18:54 6.135

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyon üyesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, bugünkü toplantının ardından yaptığı açıklamada, temel hak ve hürriyetler başlığı altında, temel ilkeler alt başlığı içinde ''insan onur ve haysiyeti'' ile ''temel hak ve hürriyetlerin (özgürlüklerin) niteliği ve ve bütünlüğü'' maddelerinde taslak yazımında mutabakata varıldığını açıkladı.

Kart'ın verdiği bilgiye göre, ''İnsan onur ve haysiyeti'' başlıklı maddede, ''İnsan onur ve haysiyeti dokunulmazdır. İnsan onur ve haysiyeti insan haklarının ve anayasal düzenin temelidir. Devlet, insan onur ve haysiyeti ile insanın maddi ve manevi varlığını geliştirme hakkına saygı duyar, bu değerleri korur ve bunların önündeki tüm engelleri kaldırır'' ifadesi yer aldı.

''Temel hak ve hürriyetlerin niteliği ve bütünlüğü'' maddesinde ise ''Herkes kişiliğine bağlı dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere/özgürlüklere sahiptir. Temel hak ve hürriyetler/özgürlükler bir bütündür, ve birbirini tamamlar'' şeklinde yazıldı.

AA

Paylaş
Etiketler