İstanbul, 'Yasayı Geri Çek' pankartlarıyla donatıldı! Sosyal medya fenomeni Meriç Keskin, Emine Erdoğan'a çağrıda bulundu

Sosyal medya fenomeni Meriç Keskin, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öneren yasa teklifinin geri çekilmesi için İstanbul'un çeşitli yerlerine #yasayıgeriçek yazılı pankartlar astırdı. Ünlü ismin bu hareketi alkış topladı.

Haberler 23.07.2024 - 13:58 Son Güncelleme : 23.07.2024 - 13:58

Sosyal medya fenomeni Meriç Keskin, Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öneren yasa teklifinin geri çekilmesi için İstanbulun çeşitli yerlerine #yasayıgeriçek yazılı pankartlar astırdı. Ünlü ismin bu hareketi alkış topladı.Keskin, yasanın geri çekilmesi için gösterdiği çabayla vicdan sahibi herkesin takdirini topladı.

Fenomen, bu kareleri Instagram hesabından paylaşarak şunları yazdı:

İstanbulun göbeğinde 2 hayvan silüeti altında bir yazı aslında diyor ki bizi öldürmeyin

Bu gördüğümüz panolar aslında bizim utancımız

Ne bir çocuk ne bir hayvan zarar görsün isterim

İkisi de masumdur

Doğduğumuz andan itibaren ailelerimizin kalbimize aşıladığı hayvan sevgisiyle evimizde sokağımızda yürüdüğümüz yollarımızda kafasını okşadığımız, sarıldığımız baktığımız tüm hayvanlar sevgi, sadakat, merhamet, empati, sorumluluk, dostluk bilinci gibi pek çok olumlu kavramı benliğimize kazıyıp bize bugün insanlığımızı hatırlatmıştır.

Onlara çok şey borçluyuz.

Yıllardır hükümet ve belediyeler tarafından uygulanmayan yasanın faturası bu çocuklara kesilemez.

Hayvanlar berbat politikaların bir parçası değildir

Yasa çıkarılmamalı ve uygulanmamalıdır

Hepimizde toplumsal travmaya neden olacak böyle bir katliamla bu ülkenin vicdan ve merhametini sınamayın

Bir kez daha teşekkür etmek isterim ki

Ricamı geri çevirmeyen hiçbir maddi gelir gözetmeksizin İstanbulda sahip olduğu tüm panoları #yasayıgeriçek görselleriyle donatan @mkapki

SEN İYİ Kİ VARSIN.

Bu yasanın partisi yoktur

Bu bir siyasi savaş değildir

Bu bir insanlıktır

İnsanlık kazanacaktır ve kalpten inanmak istiyorum ki

Sayın @emineerdogan bu katliama bir kayıtsız kalmayacaktır

Sesimizi duyunuz

Sosyal medya fenomeni Meriç Keskin ve işletmeci Kemal Varhan, sokaktaki yaralı hayvanları sahiplenip onlara sıcak bir yuva oluyor. Evlerinde iki köpek ve üç kedi bulunan çift, geçtiğimiz haftalarda da Satın Alma, Sahiplen etiketiyle örnek gösterilecek bir kampanya başlatmıştı.çift, Gediz Elektrikin desteğiyle, Alaçatıdaki Gediz Elektrik binasına sokaktan sahiplendikleri yaralı hayvanların grafitilerini yaptırmıştı.

Ana Sayfaya Git