Kaya filmine ilgisizlik mi?

Ahmet Kaya filminin izlenme oranının düşük kalmasına yönetmenden tepki.

Haberler 10.09.2021 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AHMET Kayann ei Gülten Kayann yapm irketine açt davalar kaybetmesinin ardndan 27 Austosta vizyona giren ki Gözüm Ahmet filminin izlenme orannn düük kalmasna yönetmen Gani Rüzgar avata tepki gösterdi. Filmin Türkiye ve Avrupada u ana kadar toplam 100 bin izlendiini belirten avata, Neden sahip çklmyor? Eer para için arkadalarmzla bu filmi yapsaydk, bugün bu hastalk döneminde vizyona girmezdik dedi.

Ahmet Kayann hayatndan kesitlerin anlatld ki Gözüm Ahmet filmi, Gülten Kayann X Yapma açt davalar kaybetmesinin ardndan 27 Austosta vizyona girdi. Diyarbakrda özel bir gösterim düzenleyen yönetmen Gani Rüzgar avata, açlan davalar için, Ahmet Kayann ailesinin sadece Gülten Kayadan ibaret olmadn belirterek, unlar söyledi:

ki senedir Ahmet Kaya niye vizyona giremedi? Dün pandemi yoktu, neden engel olundu? Bir günde gökten vahiy mi geldi? Mahkeme neden Ahmet Kayay durdurdu? Peki, asl Ahmet Kayay durduranlar kimlerdi? Bana hep soruyorlar, Gülten Kaya sizleri mahkemeye verdi de mahkeme durdurdu. Hayr, Gülten Kaya filmi durdurmad, baka güçler durdurdu. Baz gizli kalm sorular var, Gülten Kaya kar. Ahmet Kayann ailesi yalnz Gülten Kayadan m ibaret? Ahmet Kayann ailesi sizlersiniz. Ahmet Kayann ailesi, Ahmet Kayann dilini bilenlerdir. Ahmet Kayann doduu bir anne vardr, babas vardr, 3 tane bacs vardr, abisi vardr, ilk ei Emine Kaya ve ilk einden çidem Kaya vardr. Abisi Mustafa Kaya bizimle beraber filmde oynuyor. Emine Kayann ve çidem Kayann bir gün sesini duydunuz mu? Gülten Kaya daha urada 11 sene evli kalm, 5 sene bile beraber yaamamlar. Sanki Ahmet Kayay Gülten Kaya dünyaya getirdi, sanki onunla sanatç oldu. Ahmet Kaya 44 yanda vefat etti, Ahmet Kayann 33 senesi nerede? Bunu anlatmaya çaltk ama anlatamadk, anlattramadk.

BEN BUGÜN SYANDAYIM

Filmin 700 salonda gösterimde olduunu ve Türkiye ile Avrupada toplamda sadece 100 bin izlendiini belirten avata, Ben bugün isyandaym, benim isyanm halkmn bizi anlayamamasdr. Bu film vizyondadr, 265 AVMde 700e yakn salonda oynamaktadr. Ama bugün gelinen nokta, 50 bin Avrupada, 50 bin de Türkiyede izlenmitir. Neden sahip çklmyor? Eer para için arkadalarmzla bu filmi yapsaydk, bugün bu hastalk döneminde vizyona girmezdik. Bu filmi para için yapmadk dedi.

SEN BU FLM çEKEMEZDN, O GECEDEK 70 KY KARINA ALAMAZDIN

Gülten Kayaya da seslenen avata, Ben burada Gülten Kayaya sesleniyorum, yeter 3 tane mahkeme kaybettin, halen kaybetmektesin, korkun kimedir, korkun neyedir? Sen bugün bu filmi çekemezdin, o gecedeki 70 kiiyi karna alamazdn. Orada yapmclar, yönetmenler, oyuncular ve aktörler vard, bugün çouyla da kankasn, bugün çouyla arkadasn. Sen o geceyi deifre edemezdin, ben yaptm, arkadalarmla yaptk, bu gücü halktan aldk. Burada demogoji yapmyorum. Benim burada isyanm, halkmn beni anlayabilmesidir. Halk beni anlayabilmelidir, halk Ahmetin filmini öksüz brakmamaldr, Ahmetin filmine halk sahip çkmaldr diye konutu.

Ana Sayfaya Git