Şener Kökkaya vefat etti

Usta oyuncu Şener Kökkaya, 82 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Şener Kökkaya'nın vefatını yine kendisi gibi oyuncu olan komedyen Zafer Algöz duyurdu.

Haberler 20.07.2024 - 22:54 Son Güncelleme : 20.07.2024 - 22:54

Haber Türkte yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan taziye mesajında, Adana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçılarımızdan Şener Kökkayanın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz ifadelerine yer verildi.

Kökkaya, yarın saat 17.00de Ankara Karşıyaka Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Oyunculuk yaşamına 1957 yılında Eskişehirde amatör tiyatro ile başlayan Şener Kökkaya, Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosunda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatrolarında konuk oyuncu olarak çalıştı. 1966 yılında Pendik Tiyatrosunun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosunda 1982 yılına kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu. 1970li yıllarda TRTde haber saati öncesinde yayınlanan ve Savaş Yurttaş ile sunduğu 5 Dakika programına geniş kitlelerce tanındı.

Hamdi Ortadirek başlıklı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile aynı sahneyi paylaştı. Üç yıl Ankara Sanat Evinde yönetmenlik ve oyunculuk yapan sanatçı, 1986da sağlık nedeniyle İzmire yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosunu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamayıp kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Denizli Belediyesi Konservatuvarında iki yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosunun ardından Adana Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

Oyuncu, Organize İşler, Vizontele ve Vizontele Tuuba gibi filmlerde de rol almıştı.

Ana Sayfaya Git