Yeşilçam'ın sevilen yüzü Sevil Üstekin son yolculuğuna uğurlandı

Canlandırdığı "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle televizyon izleyicisinin gönlünde yer edinen ve 79 yaşında hayatını kaybeden Sevil Üstekin, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 29.08.2024 - 16:17 Son Güncelleme : 29.08.2024 - 16:17

Yeşilçam filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncunun cenaze namazı, Erenköy Galippaşa Camiinde öğle namazını müteakip kılındı.

Üstekinin ailesinin taziyeleri kabul ettiği törene, sanatçının arkadaşları, akrabaları ve sevenleri katıldı.

Sessiz şöhretlerden biriydi


Sanatçı Erol Evgin, 1980de Üstekinle sahneye çıktıklarını belirterek, Turnelerimize gelirdi, dönem dönem bize katılırdı. çok zarif bir hanımefendiydi. çok iyi bir aktristi. Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın dedi.

Oyuncu Ulvi Alacakaptan ise Üstekin ile aynı dönemde profesyonel oyunculuğa başladıklarını aktararak, Ben Dostlar Tiyatrosundaydım, o da LCCde idi. LCCden çok büyük oyuncular çıktı. Sevil onlardan biriydi. Bazı oyuncular ne oynuyorsa seyretmek istersin. Sevil onlardandı. Doğuştan oyuncuydu. Sessiz şöhretlerden biriydi şeklinde konuştu.

Yeşilçamda yaprak dökümü yaşandığına dikkati çeken Alacakaptan, oyuncuların tiyatro sanatına sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Sanatçının cenazesi, kılınan namazın ardından, Merkezefendi Mezarlığına defnedildi.

Sevil Üstekin kimdir?


Üsküdar Amerikan Kız Lisesinden mezun olan Üstekin, Muhsin Ertuğrulun başkanlığındaki özel tiyatro okulu LCCde 3 yıl eğitim gördü.

Usta oyuncu Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosunda çalıştı.

Sevil Üstekin, Kapıcılar Kralı ve Şaban Oğlu Şaban filmlerinde canlandırdığı karakterlerle sinemaseverlerin hafızına kazandı.

Ana Sayfaya Git