1 milyonluk tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

Haberler 05.04.2022 - 02:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna TBMM Grup Toplantsndaki konumas ve sosyal medya hesabndaki paylamlarnda kiilik haklarn ihlal ettii gerekçesiyle 1 milyon liralk manevi tazminat davas açt.

Cumhurbakan Erdoann avukat Hüseyin Aydn, yapt yazl açklamada, Klçdarolunun 22 Martta TBMM Grup Toplantsndaki konumas ve sosyal medya hesabndaki paylamlar nedeniyle Cumhurbakan Erdoann kiilik haklarna saldrda bulunduunu belirtti.

Aydn, 1 milyon liralk manevi tazminat talep ettikleri Klçdarolu hakknda ihtiyati tedbire de bavurduklarn, Cumhurbakan Erdoann kiilik haklarna yönelen saldrnn önlenmesi ve kiilik haklarnn korunmas amacyla davalnn söz konusu ifadeleri kullanmasnn tedbiren durdurulmasn istediklerini bildirdi.

Aydn, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 Nisan tarihli ara karar ile ihtiyati tedbir talebimizin kabulüne karar vererek TMK 24. ve 25. maddeler kapsamnda kulland ifadeler nedeniyle Kemal Klçdarolunun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmas yönünde ihtiyati tedbiren uyarlmasna karar vermitir. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git