10 tane yuvarlak masanın etrafında bir araya gelseniz de bu millet size imkan vermeyecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Hangi sivil toplum örgütlerine, hangi yardımları yaptıklarını bilmiyor muyum? On milyon dolarlarca. Neymiş? Erkeklerle erkekler evlensin, kadınlarla kadınlar evlensin. Yuvarlak masa değil, 10 tane yuvarlak masanın etrafında bir araya gelseniz de bu millet size imkan vermeyecek" dedi.

Haberler 14.02.2022 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Samsunda AK Parti il yönetimi ve tekilat üyeleri ile kahvaltda bir araya geldi. Bakan Soylu, daha sonra Büyükehir Belediyesi Sanat Merkezinde düzenlenen AK Parti Samsun l Danma Meclisi Toplantsna katld. Toplantnn banda Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslann cep telefonundan partililere hitap etti.

ÖNÜMÜZDEK 16 AYI FIRSATA DÖNÜTÜRECEZ

Cumhurbakan Erdoan Biliyorum ki; Samsun tekilatmz gerek üye kaytlarnda gerekse imdiden 2023 seçimlerine hazrlkta çok çok büyük bir gayretin içerisinde. Rabbim gayretinizi ziyade etsin. Dirliinizi, beraberliinizi daim eylesin diyorum. Tüm tekilatmza; aman birliinizin, beraberliinizin zerre kadar zedelenmesine frsat vermeyin. Tabii birileri birçok ey söyleyebilir, ama biz çalmamza, gayretimize bakacaz ve çok daha büyük bir gayretle önümüzdeki 16 ay frsata dönütüreceiz. Burada yapmamz gereken en önemli ey 20 yl içinde ülkemize neler kazandrdk, neler yaptk bunlar duymayanlara duyurmaktr dedi.

BR EY YAPILACAKSA BUNU AK PART YAPAR

Tekilatna güvendiini kaydeden Erdoan Bizim anlatmamz gereken yaptklarmzdr. Bizim fitneyle, fesatla, dedikoduyla bunlarla hiçbir alakamzn olmamas gerekir. Tekilatma bu noktada güveniyorum. Dmzdakiler zaten hiçbir ey yapm deiller ama bizim yaptmz çok eyler var. Bu yaptklarmz duymayanlara duyuralm, bilmeyenlere bildirelim. Bildirelim ki; bu ülkede eer bir ey yaplacaksa, bunu AK Parti yapar, bir yatrm olacaksa bunu AK Parti yapar. Bunu bütün vatandamz bilsin ve böylece de emaneti ehli olan AK Parti kadrolarna teslim etsinler. Sizleri bu duygular içinde selamlyorum diye konutu.

CORAFYAMIZIN ÖNCEL ÖNCE NSANDIR

Toplantda konuan Bakan Soylu ise unlar kaydetti: Bilmenizi istiyorum ki; Recep Tayyip Erdoann ortaya koyduu strateji, Türkiyenin yönettii strateji, ülkemizi ayakta tutmaktadr. Salgn dönemini geçirdik hiçbir ülkeden hiçbir destek görmedik. Ay ürettiler ve insanlarn ölmesini beklediler. Ay vermediler, kskandlar, imtina ettiler. Ay bir güç olarak kullanmaya çaltlar. Her zaman para hesab yaptlar. Nasl para kazanrz diye yaptlar. Dünyadan paralar topladlar, topladklarnn yüzde 50sini yüzde 60n kendi yöneticilerine verdiler. Bunlar görmüyor muyuz? Hayr görüyoruz, suratlarna söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceiz. Snrlarmzdaki olan meseleleri sadece bizim meselemiz olarak gördüler. Oradaki insanlarn hizmete, adalete, sala olan ihtiyaçlarna karn hiçbir ey yapmadlar. Hiçbir çözüm ortaya koymadlar. Afganistanda iin bandan itibaren evlatlarmz orada. Bu corafyann öncelii önce insandr, önce insan.

BAINIZ MNARELER KADAR DK OLSUN

Partililerine Ey dava arkadalarm diyerek seslenen Bakan Soylu, sözlerine öyle devam etti: 20 yldr bütün dünyann, kzanlarn da takip edenlerin de hayranlkla izledii bir davay yürütüyorsunuz. Allahnz severseniz, banz minareler kadar dik olsun. Ve yine buraya Sayn Bakanmz davet ettiinde, bir tek ey için geldim; burada büyük bir devrim gerçekleti. Sadece yollar yapmadnz, sadece barajlar yapmadnz, sadece ehir hastaneleri yapmadnz, sadece statlar ve spor tesisleri yapmadnz. Bunlar yaplabilir. Sizler bir zihniyet devrimi gerçekletirdiniz. Bu devrim bilesiniz ki; sadece Anadolu corafyasna ait bir devrim deildir. çileri Bakan olarak dünyada u an 123 ülkeyle temas halindeyiz. Dünyada zengin ülkeler var, orta ülkeler var ve fukara ülkeler var. Zengin ülkeler, çok uzun yllardan beri bu ülkeleri sömürdüler. Dikkat edin, batnn alt fakir. Dounun üstü fakir. Batnn üstü zengin, dounun alt fakir. Yllardr sömürüyorlar. Alt ve orta gelir snfndaki tüm ülkeleri sömürüyorlar.

AK PART ANADOLU CORAFYASINA IIK SAçIYOR

Recep Tayyip Erdoann bir dünya lideri olduunu belirten Soylu, Dünyada bir enerji krizi var. Avrupa ülkeleri, enerjiyi Rusyadan m alalm, randan m alalm? diye düündüler. Hiçbir çözüm önerisi ortaya koyamadlar. çünkü basiretsizler, vizyonsuzlar, yönsüzler. çünkü artk ne yapacaklarn arm durumdalar. Tüm bunlarn getirdii ekonomik bir kriz var. Bu sorunu herkes yayor. Doal gaz, elektrik, her ey alm ban gitmi. Kim ne yapmaya, ne üretmeye çalyor? AK Parti tam zamannda dünyann içine, bu ülkeyi ve Anadolu corafyasna k saçyor. Hem de güçlü bir liderle. Tecrübeli bir liderle. Dünyay avucunun içi gibi bilen bir liderle. Hangi tan nerede olacan ve nereye konulacan bilen bir liderle. Kime, hangi hareketi ne ekilde yaplacan bilen bir liderle. Avrupadan, Amerikadan bize yüklenmelerinin bir tek sebebi var; Eer bunlar 2023ten sonra Türkiyeyi yönetmeye devam ederlerse, Eyvah biz yandk korkusudur. O korkularyla onlar yüzletirmek bizim boynumuzun borcudur diye konutu.

MD DE DIARIDAN SALDIRIYORLAR

Bakan Soylu Geçmite, deerlerimize ve aile yapmza yönelik içeriden yaptklar saldrlar imdi de dardan yapmaya çalyorlar. Ben çileri Bakanym. Hangi sivil toplum örgütlerine, hangi yardmlar yaptklarn bilmiyor muyum? On milyon dolarlarca. Neymi? Erkeklerle erkekler evlensin, kadnlarla kadnlar evlensin. Yuvarlak masa deil; 10 tane yuvarlak masann etrafnda bir araya gelseniz de bu millet size imkan vermeyecek dedi.

Ana Sayfaya Git