AK Parti 20 yaşını kutlayacak

AK Parti, 20'nci kuruluş yıl dönümünü sade bir programla kutlayacak.

Haberler 12.08.2021 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hamza Da, AK Partinin 20nci kurulu yl dönümü programn, ülke genelindeki orman yangnlar ve sel olaylar nedeniyle sade bir ekilde yapma karar aldklarn bildirdi.

Da, AK Parti Genel Merkezinde basn mensuplaryla bir araya gelerek, partinin 20nci kurulu yl dönümü programna ilikin bilgi verdi.

AK Partinin 14 Austos 2001de Bundan sonra hiçbir ey eskisi gibi olmayacak sözüyle Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan liderliinde kurulduunu anmsatan Da, Millete hizmet yolunda daima yeni, daima genç slogan ile 20nci yl etkinliklerini yapacaklarn belirtti.

Da, Bu 20 yln 19 yln iktidar olarak geçirmi bir siyasi hareketiz. Dünya siyasi tarihinde böyle bir siyasi hareket söz konusu olmad, bundan sonra da herhalde çok da kolay baarlacak bir netice deildir. 19 yl bu millete yollardan hastanelere, ekonomiden savunma sanayiine, yeil alanlardan, ormanlardan millet bahçelerine kadar birçok hizmeti gerçekletirdik ve bu millete hizmet yolunda daha ilk günkü akla yolumuza devam ediyoruz. Onun için daima yeni, onun için daima genç diyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyede son dönemde meydana gelen yangn ve selleri hatrlatan Da, Ülkemizde orman yangnlaryla mücadele ediyoruz. Bir taraftan da sel olaylarn yayoruz. Onun için bu 14 Austosu sade bir ekilde yapma karar aldk. dedi.

Programa ilikin de bilgi veren Da, 81 ilimizde il danma toplantlar gerçekletireceiz, 81 ilimizde il bakanlklarmz bundan önce yaptmz il danmalardaki katlmlara göre katlmclar davet edecekler. Sayn Cumhurbakanmz stanbuldaki il danma toplantsna katlm salayacaklar ve stanbuldan 81 ilimize hitaplarn gerçekletirecekler. diye konutu.

Programlarn açl konumasn il bakanlarnn yapacan söyleyen Da, daha sonra srasyla en genç gençlik kollar mahalle bakan, en uzun dönem görev yapan kadn kollar ilçe bakan, il kurucularn temsilen ise ana kademe kurucularndan birinin konuma yapacan ifade etti.

llerde, büyükehir ve il belediye bakan varsa onlarn da katlmclara hitap edeceklerini belirten Da, Daha sonra MKYK üyesi genel bakan yardmcs varsa onlar konuma yapacaklar ve en son saat 18.00de inallah Sayn Cumhurbakanmz on-line balant ile tüm illere hitaplarn gerçekletirecekler. dedi.

Tamamen sade bir program icra etme düüncelerinin bulunduunu vurgulayan Da, stanbuldaki programn, stanbul Kongre Merkezinde gerçekletirileceini söyledi.

Da, bir soru üzerine, sosyal medya üzerinden de video ve etiket çalmalarnn olacan ifade etti.

Davetli listesine ilikin bir soruya ise Da, Kurucularmzdan üye olanlar, üyelii devam edenler, önceki bakanlardan üyelii devam edenler, bunlar stanbuldaki programa davet edilecekler. MYK üyelerimizin büyükehirlere görevlendirmesi yaplacak. MKYK üyelerimizin bir ksm yine illerde bir ksm da stanbulda katlacaklar. Bakanlarmz stanbulda programa katlacaklar. Önceki dönemde görev yapm MYK üyelerimiz, üyelikleri devam ediyor ise programmza davet edilecekler. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git