AK Parti Kadın Kolları'ndan Diyarbakır'da kadın emeği buluşması

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Şu salondaki fotoğraf gösteriyor ki Diyarbakır'ın geleceğini ve yarınlarını kadınlar inşa edecek. Tıpkı terörü kadınların bitireceği gibi Diyarbakır'ı da kadınlar inşa edecek." dedi.

Haberler 01.06.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Keir, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat ile Kadn Emei Türkiyenin stikbali Bulumalar kapsamndan kadn eksenli sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve basn mensuplaryla bir restoranda bulutu.

Burada bir konuma yapan Keir, kadnlarn sorularn yantlad.

Daha sonra Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakanlnca düzenlenen kadn bulumasnda i kurmay ve meslek sahibi olmay isteyen kadnlara, KOSGEB, Tarm ve Orman l Müdürlüü, KUR, Ticaret Bakanl, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eitim Kurslar gibi kamu kurum ve kurulularnn salad hibe, kredi, fon ve projeler hakknda bilgi verildi.

Programda hibe alan ve iini büyüten kadnlar, hikayelerini anlatt.

Programda konuan Keir, bugün Diyarbakrn muhteem, öncü, lider, giriimci, gayretli ve çalkan kadnlarn dinleyeceklerini söyledi.

Göreve geldii günden beri arkadalaryla yurdun dört bir yann dolatklarn aktaran Keir, öyle devam etti:

Diyarbakr 68inci ilimiz. 68 ilde burada olduu gibi salonlar doldu tat. Bu Diyarbakrn yeni fotorafdr. Bölgede ne yazk ki son 40 ylda oyunlar bitmedi. Bu kadim tarihin gelecek nesillere k olmasn engellemek için bu topraklar ve bölge üzerinde oyunlar kuruldu. Milletimizin feraseti, basireti ve güçlü devletimizin iradesiyle bugün prl prl gençlerine umut olan, geçmiten ald enerjisini geleceine tayan Diyarbakrda sizlerle birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu güçlü devletin özellikle bu corafyada gücünü artrmak için yaptmz yllarca sürdürdüümüz gayrete set kurmak için terör örgütleri ve i birlikçileri çok oyunlar oynadlar. çok canlar yand.

Bu topraklarn ehitler verdiini anlatan Keir, Dün ehit olan kardeimiz buraya ana ocana geri geldi. u salondaki fotoraf gösteriyor ki Diyarbakrn geleceini ve yarnlarn kadnlar ina edecek. Tpk terörü kadnlarn bitirecei gibi Diyarbakr da kadnlar ina edecek. ifadelerini kulland.

AK Parti olarak 20 yldr kadnn güçlenmesi için mücadele ettiklerini vurgulayan Keir, sözlerini öyle tamamlad:

Buradaki kadnlar ve yetitirdii çocuklar gelecei ina edecek. Biz burada bulunan kadnlarn hayallerine gidecekleri yollarn ipuçlarn vermek için buradayz. Kadnlar daha çok üretsin, ürettiklerini satabilsin, üretime katlsn aile ekonomisine katk versin, güçlensin, dimdik ayakta dursun ve evlatlarn aln terleriyle yetitirsin diye buradayz.

Programa AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, AK Parti l Bakan Muhammet erif Aydn, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, AK Parti l Kadn Kollar Bakan Müzeyyen Kaya, kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri, giriimciler ve çok sayda kadn katld.

Ana Sayfaya Git