AK Parti'li Aydemir: "Akşener'in adeta Rusya ile savaşalım gibi bir beklentisi var"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna'nın yanında yer alarak Rusya'ya tepki gösterdiğini belirterek, "Adeta Rusya ile savaşalım gibi bir beklentisi var." dedi.

Haberler 04.03.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydemir, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, CHP Antalya l Bakan Cengizin belediye kadrolarna içi almnda Y Parti ile paslatklarn söylediini aktard. CHPlilerin tenkit ettii davranlar yaptn söyleyen Aydemir, Ellerine iktidar nimeti geçse bütün kurumlar paylarlar. diye konutu.

Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin Dou Akdenizde biz neden doal gaz aramyoruz? ifadesini aktaran Aydemir, Akenerin dünyadaki ve Türkiyedeki gelimelerden haberdar olmadn belirtti.

Aydemir, Akenerin partisinin dünkü TBMM Grup Toplantsnda Ukrayna-Rusya savayla ilgili yapt açklamalarn da eletirdi. Akenerin, Ukraynann yannda yer alarak Rusyaya tepki gösterdiini dile getiren Aydemir, Sözüm ona adeta Rusya ile savaalm gibi bir nidas, beklentisi var. dedi.

Muhalefetin enerji yatrmlarna planl programl yaklatn vurgulayan Aydemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlmzn zeytinliklerin maden sahasna açlmas için bir çalmas var. Y Parti, CHP Dantaya gidip, bunu iptal ettireceiz. diyorlar. Yönetmelikte Buras madencilik sahasndan sonra eski haline döndürülmek kayd ile... diye bir not düülmü. Buna ramen orada bir yatrm olmasn, ülkemize bir deer katlmasn diye mahkemenin ucunu bize gösteriyorlar. Bunlarn ii gücü mani olmak, engel olmak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git