AK Parti'li Aydemir: "CHP'nin içerisinde CHP'ler var"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP ile İYİ Parti'nin, yekpare yapılar olmadığını ifade ederek, "CHP'nin içerisinde CHP'ler var. İYİ Parti'nin içinde farklı İYİ Parti'ler var." dedi.

Haberler 23.12.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın, AK Parti, Cumhur İttifakı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya tehditler savurduğunu belirtti.

Demirtaşın, Soyluya yönelik terbiyesizce nitelemelerde bulunduğunu ifade eden Aydemir, Adam utansa, vicdanı, merhameti olsa Ben gencecik çocukların kanına girmiş bir adamım. Yasin Börünün katlinde parmağım var der, sükut eder. Utanmadan bir de İçişleri Bakanımızı tehdit ediyor. diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin partisinin grup toplantısında, Yeni Şafak gazetesinin sahiplerinin evleri basıldığında, avukatlarının kendisini bulduğu açıklamasına işaret eden Aydemir, bu iddiayı gazetenin yalanladığını anlattı.

Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

1999, 2000, 2001de Yeni Şafak gazetesinin sahiplerine karşı gece yarısı ne operasyonlar yapılıyordu, evlerinden derdest edilip götürülüyordu. Unutuldu. Şimdi kendileri aşikar ediyorlar. Zulüm vardı, zulüm. Zulüm her yere yayılmıştı. 1999, 2000, 2001de neler yapıldı ortada. Gelirsek bir daha yapacağız diyorlar. Yargısız infazlar, sabaha karşı evden alınıp götürülmeler. Neler yapmadılar bunlar. Unutmayın, bunlar bilenmişler, yarın bunlar gelirse başörtülülere yeniden hayatı dar edecekler. Burada gazetecilik vazifesini bile yaptırmayacaklar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşın sosyal medya hesabından Akşenere, Teşekkürler Başkanım diye yanıt vermesini Aydemir, CHPnin Belediye Başkanı, Akşeneri taltif edici ifadeler kullanıyor. CHPyi dışlayıcı, İYİ Partiyi sahiplenici bir ifadedir bu, kabullenmedir. Bunların içerisinde bir kaotik hal var. CHP yekpare bir yapı değil, CHPnin içerisinde CHPler var. İYİ Parti yekpare bir yapı değil. İYİ Partinin içinde farklı İYİ Partiler var. diye değerlendirdi.

Ana Sayfaya Git