AK Parti'li Çelik: Cumhurbaşkanı'mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz için önemli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştireceğini söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Ukrayna’ya yapacağı ziyaret Karadeniz açısından son derece önemli olacaktır. Cumhurbaşkanı'mız hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla meseleyi açıkça konuşabilen bir lider olarak bu inisiyatifi gerçekleştiriyor." dedi.

Haberler 03.02.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti Genel Merkezinde partisinin bir grup milletvekiliyle kahvaltl toplantda bir araya geldi. AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü çelik, basna kapal gerçekleen toplantnn ardndan açklama yapt.

çelik, Cumhurbakan Erdoann 50 milletvekiliyle görütüünü toplantda iç ve d siyasetle ilgili deerlendirmelerde bulunduunu söyleyerek, Cumhurbakanmz youn bir ekilde yapt illere ziyaretleriyle ilgili deerlendirmelerini paylat. Toplantya katlan milletvekillerimizin illerinde yapt çalmalaryla ilgili uyarlar ve tavsiyeleri oldu. l ziyaretleri youn bir ekilde devam edecek Cumhurbakanmzn. En önemli husus vatandamzn ne dediidir. Hepimiz vatandamzn talimatlar dorultusunda yetkilerimizi kullanyoruz. AK Parti her zaman olduu gibi en ince ayrntlarna kadar toplumsal hassasiyetlerin nabzn tutmak için konsantrasyonunu sürdürüyor. Hizmet siyaseti konusunda deerlendirmelerimiz var. Vatandalarmzn baz yerlerdeki problemlerin çözülmesi için milletvekilleri baz yasa tekliflerinin içeriklerini paylatlar. Hizmet siyaseti konusunda da AK Partinin gücü gözüküyor dedi.

BU, KARDE ÜLKE TOPRAKLARINA MÜDAHALE DEL

Ömer çelik, Türkiyenin en güçlü ekilde terörle mücadelesinin devam ettiini söyleyerek Dün gece K Kartal Harekatyla hava kuvvetlerimiz terör örgütlerinin yaplarn darmadan etti. Bugün Eren Operasyonunun yeni safhas balad. Ülkemize düman olan, demokrasimizi tehdit eden terörle mücadele en güçlü ekilde sürecektir. Özellikle snr ötesi harekatlar söz konusu olduunda kara propaganda merkezleri hemen çalmaya balyor. Bu, kesinlikle karde ülke topraklarna müdahale deildir. Bu terör örgütlerine dönük bir mücadeledir, operasyondur. Tamamen hukuk temelinde gerçeklemektedir diye konutu.

UKRAYNA ZYARET SON DERECE ÖNEML

Ömer çelik, Cumhurbakan Erdoann bugün gerçekletirecei Ukrayna ziyaretinin çok önemli olduunu kaydederek unlar söyledi:

Yarn önemli bir ziyaretimiz olacak. Türkiye-Ukrayna ilikilerinin 30uncu yl nedeniyle düzenlenecek bu ziyaret. Dünya siyasetinin en scak meselesi Rusya-Ukrayna arasndaki gerilim olduu açktr. Her iki taraf da destekleyen devletler var; ama Karadenizde bir savan tekrar olmamas için sa duyulu diplomasiyi çaltran yaklamlarn biraz geride kaldn görüyoruz. Cumhurbakanmzn Putinle dost olmas ve Türkiyenin NATO üyesi olmas, krizin almasnda bölgede bu inisiyatifin alnmas önemli. Sayn Cumhurbakanmzn Ukraynaya yapaca ziyaret Karadeniz açsndan son derece önemli olacaktr. Cumhurbakanmz hem Rusya hem Ukrayna tarafyla meseleyi açkça konuabilen bir lider olarak bu inisiyatifi gerçekletiriyor. Burada herhangi bir problem çkmamas için bu inisiyatifin alnmas son derece kymetli olacaktr.

UMARIZ PROVOVASYON ORTAYA çIKMAZ

çelik, Ermenistan ile normalleme sürecine yönelik karlkl uçularn balayacan ifade ederek, Ermenistanla normalleme admlarn sk bir ekilde takip ediyoruz. Bu admlar Türkiyenin bir bar devleti olduunu ortaya koymutur. Umarz ki uçularn balamasndan sonra herhangi bir provokasyon ortaya çkmaz. Normalleme böyle devam eder. Bu hem bölge için, bölgedeki bar vizyonunun korunmas için gereklidir. Türkiye hem ua beyannamesine güçlü ekilde destek veriyor diye konutu.

HAKARETE SESSZ KALMAK ONAYDIR

Ömer çelik, gazetecilerin sorularn da yantlad. çelik, Cumhurbakan Erdoana hakaret ettii suçlamasyla tutuklanan gazeteci Sedef Kaba CHP heyetinin ziyaret etmesiyle ilgili, Nefret söylemi, hakaret siyaseti tarafndan korunur. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanna yaplan o hakaretler olduu zaman programda olan milletvekilleri deseydi ki evet biz muhalifiz cumhurbakanna; ama kimse kimseye böyle bir hakaret etmemeli, bu nefret söylemiyle CHP kendisini ayrtracakt. Daha sonra yaplan açklamalarda da keke bunu diyebilselerdi. Biz hakaret ve nefret söylemine güçlü ekilde karyz, biz muhalefeti siyasi aklla yaparz deselerdi. Artk kapanamayacak hale gelmi bir cari açk var. Siyaset yapma konusundaki cari aç hakaretle kapatmaya çalyorlar. Maalesef imdiye kadar böyle bir açklama yaplmad. Cumhurbakanl makamna birisinin ahr ifadesi kullanmas karsnda sessiz kalan bir siyaset biçimini besleyen nefret siyasetidir. Hakarete sessiz kalmak onaydr. Kimin kimi ziyaret ettii bizi ilgilendirmez. imdiye kadar bu nefret söylemine kar bir tavr bir ses çkmamtr. Bir hakareti desteklemek üzere ziyarette bulunmak kimse için içine dümesini önermeyeceimiz durumdur. Allah kimseyi bu durumun içine düürmesin deerlendirmesinde bulundu.

BUNLAR SUN TARTIMALARDIR

Ömer çelik, Millet ttifak içinde yaanan CHP ne kadar oy alrd? polemiinin anmsatlmas üzerine Kar ittifak içindeki siyasi tartma ilgilendirmiyor bizi. Hemen her meselede terörle mücadele bata olmak üzere tutarszln büyüdüünü görüyoruz. Tezkere meselesinde gördük bunu. CHP tezkereye kar çktn söyledi. ttifakn baka unsurlar baka davranlar sergilediler. Kendi içinde tutarllk oluturamam ve en temel meselelerde ayrlklar yaayan kimin önde, kimin kime muhtaç olduunu ortaya koyan siyaset yar söz konusu. Kimin kime muhtaç olduu milletin tartmas deil, o ittifak içinde. A partisi mi B partisine muhtaçtr, B partisi mi A partisine muhtaçtr bu halkn sorunu deil. Bunlar suni tartmalardr. Siyasi savrulmadan baka bir ey deildir. Suni gündemi esas gündem kabul ediyorlar ve onu da aamyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git