AK Partili Çelik'ten açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor

Haberler 23.07.2024 - 17:01 Son Güncelleme : 23.07.2024 - 17:01

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor. çelikin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yunan Savunma Bakanının eş zamanlı olarak yaptığı açıklamalar barış harekatının arkasındaki değerlere nasıl sımsıkı sahip çıkmamız gerektiğini de bir kez daha göstermiştir. Gelinen noktada Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi federal çözümün mümkün olmadığını artık bütün dünya görmektedir.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme, emeklimizin, işçimizin, asgari ücretlilerimizin yanında daha çok bulunma yaklaşımımız OVPnin ilerlemesine bağlı olarak gündemdeki en baş yerini korumaya devam edecektir.

Ağustos ayında partimizin kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. İlerici ve devrimci adımlara imza attığımız bunca adımların yanında kuruluş yıldönümümüzde ahdimizi yenileyeceğiz. Partimizi millet kurdu, tabelasını biz astık demiştik. Aynı millet odaklı siyaset, Cumhuriyetin değerlerinin korunması şeklindeki politikamız aynı şekilde devam edecektir.

SORULAR VE YANITLAR

(Sokak hayvanları düzenlemesi) Ötanazi ifadesinin düzeltilmesi ve Veterinerlik Yasasına atıf yapılmasıyla ilgili düzenleme söz konusu. Ortada bir problem yok da bununla ilgili bir düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan mesele var. çocuklar, yaşlılar saldırıya uğruyor. İnsan bu kainatta tek başına yaşamıyor. Bitkilerle, hayvanlarla beraber yaşıyoruz. Bu doğayı paylaştığımız canlılara hürmet ve saygı göstermek durumundayız.

YASADA BİRçOK KADEMELENDİRME VAR

Dün bir hanımefendiye sokak köpeklerinin saldırı söz konusu oldu. Arzu ettiğimiz şey bunu sokaklarımızda görmemektir. Bunu katliam yasası gibi görmek yanlıştır. O yasada bir sürü kademelendirme konulmuş. Bir sürü mekanizma, büyük bir eylem planı var. Herhangi şekilde hastalık tehlikesi olan hayvanlarla ilgili düzenleme söz konusu. İnsanımızı, çocuklarımızı, yaşlı insanlarımızı koruma konusunda yüksek bir irade ve kararlılık aynı zamanda hayvanları korumak iradesidir. Herhangi bir şekilde çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın saldırılara uğramasını kabul edemeyiz.

BU BİR KATLİAM YASASI DEĞİL

Bunu sadece şehir merkezlerde gibi düşünmeyin. Bu bir katliam yasası değil. Bizim siyasetimizin ekseni bütün varoluşa saygı ve merhametle yaklaşma şeklidir. Bahsettiğiniz o kelimenin değiştirilmesi bizim burada ortak akılla meseleyi çözmek istediğimizi net bir şekilde gösteriyor. Hem insanımızı koruyan bir işe imza attığımız gibi aynı zamanda bu hayvanları güvensiz ortamdan koruyan düzenlemeye imza atıyoruz. Arzumuz sokakların güvenli hale gelmesidir.

SOKAKLARIN GÜVENLİ OLMASI ARZUMUZ

Vatandaşımızın demokratik protesto hakkına yüksek saygıyla yaklaşırız. Türkiyenin geçmişte yaşadığı birtakım kötü uygulamalara atıf yaparaktan hak savunusunu iddia etmek yanlıştır. Bunu yakarız, yıkarız, şöyle yaparız diye meseleye sokmak hayvan hakları mücadelesini doğru zeminde vermiş insanlara da saygısızlıktır. Türkiyenin sokakları güvenli hale gelecek, bizim yaklaşımımız budur.

Ana Sayfaya Git