AK Parti'li Özkan: 'Seçim de seçim' diyenler, aday belirlediniz mi?

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, "2018'den beri her gün 'seçim de seçim' diyenler, çıkıp da adayınızı belirlediniz mi? O gelecek adayınızın da hepinize zarfta tebliğ edilen üst aklınızın adayı olacağını elbette biliyoruz" dedi.

Haberler 13.01.2022 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Vekili Özkan, TBMMde düzenledii basn toplantsnda, gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Özkan, CHP, HDP ile Y Partinin dün ve bugün Mecliste haftalk olaan toplants gerçekletirdiini hatrlatarak, Partilerin genel bakanlar her hafta esip gürlerken bu hafta, milletimizin vicdann yaralayan ve milli Meclis çats altnda faaliyet gösterip de dada eli kanl terör örgütleri mensuplaryla beraber poz veren, onlarn paçavralarn giyen sözde milletvekili, teröristin sevgilisi hakknda herhangi bir açklama yapmadlar. ardk m? Elbette armadk diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜ VE SYAS UZANTISINA TEK KELME ETMYORSUNUZ

AK Partili Özkan, stanbul Büyükehir Belediyesinde DAYDER referansyla PKK ve FETÖ irtibatl kiilerin göreve alnd iddiasyla ilgili yaplan soruturmaya ilikin Millet ttifaknn, Y Partinin tek cevabnn olmadn kaydetti. Özkan, Terörü kaynanda kurutmak için terör örgütleri her nerede bulunuyorsa balarna tepelerine inmek için tezkere istediimizde sizin ortanz terörle mücadeleye hayr derken siz tek kellime söylediniz mi? Nerede sizin milliyetçiliiniz, nerede sizin vatanseverliiniz? Bu çerçevede, oturduunuz koltuklarda HDPnin sizden hesap soraca bilinciyle hareket ediyorsunuz ve o korku nedeniyle bugün terör örgütüne ve onun siyasi uzantsna kar tek bir kelime dahi etmiyorsunuz dedi.

AK Parti ve Cumhur ttifak olarak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliinde 2023 hedefiyle yürüyülerini sürdürdüklerini vurgulayan Özkan, Adaymz belli. Milletimizin sevgisini kazanm, ülkemizi 2023ün kutlu hedefine götüren Cumhurbakanmz adaylnda 2023e yürüyoruz ancak 2018den beri her gün seçim de seçim diyenler, çkp da adaynz belirlediniz mi? Bir bilgi verelim. O gelecek adaynzn hepinize zarfta tebli edilen üst aklnzn aday olacan elbette biliyoruz diye konutu.

YURT DEL ÖRENC EV

Cahit Özkan, Elaz Frat Üniversitesi Tp Fakültesi 2nci snf örencisi Enes Karann ölümüyle ilgili, Enes Kara, maalesef yaad bunalmlar sonucu hayatn kaybetmitir. Böylesi ac olaylar üzerinden siyasi çkar elde etmek doru deil ve kabulü mümkün deildir. çok deiik sosyal çevrelerin içerisinde de intiharlar olmutur. Biz devlet olarak bu noktada gençlerimizin beden ve ruh sal için elimizden gelen seferberlii ortaya koyacaz. Enes Karann kalm olduu yerin bir yurt olmad malumdur. Ev statüsünde, örencilerin bir araya gelerek oluturduu yer; kalmak için o da müdahil olmu. Yani bakanla bal bir yurt dediimiz de zaten bakanlk bütün yurtlarn yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde maddi ve fiziki standartlar tayp tamadn inceliyor. Burada olayn gerçekletii yer bir yurt deil. Gençlerimizin hür iradeleriyle açm olduu örenci evi olduunu görüyoruz dedi.

AK Partili Özkan, cemaat evlerinin denetlenmesine yönelik soru üzerine de Türkiye, demokratik hukuk devletidir. Siz, Bir denetleme yapyoruz, diyerek insanlarn evleriyle ilgili aratrma yapyoruz derseniz bunun ucu nereye kadar varacaktr? Dünyann bütün gelimi demokrasilerinde malum olduu üzere örenciler bir araya gelerek eve çkabilmektedirler. Ancak denetim dediimiz zaman bir örencinin açt evi inceleyecek olursak acaba demokratik deerlerine, dokusuna ne kadar zarar veririz? Buna da iyi bakmamz lazm. Böylesi bir olayn vahametiyle alelacele karar vermek de demokrasimizle badamaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git