Amerikaya mı soracağız yani

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı S400'lerin Sinop'ta test edildiği iddiaları konusunda, "Testler doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımın kesinlikle bizi bağlamaz. Biz elimizdeki bu imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Her halde bunu biz kalkıp da Amerika'ya soracak değiliz" dedi.

Haberler 24.10.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cuma namazn Üsküdarda bulunan Hz. Ali Camiinde kld. Cumhurbakan Erdoan, öle saatlerinde Üsküdar Ksklda bulunan konutunda çkarak Hz. Ali Camiine gitti. Erdoan burada Cuma namazn kldktan sonra, gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Erdoan, BMnin Libyada atekes açklamas konusunun sorulmas üzerine unlar kaydetti: Aslnda üstü düzeyde bir anlama deil. Daha alt düzeyde. Kalcln tabi zaman gösterecek. u anda bizim bildiimiz, sizin de duyduunuz gibi böyle bir anlamann admlarnn atlm olduudur. 3 ay içinde Wagner gibi paral askerlerin oradan çekilmesi ne derece salkldr bilemiyoruz. En üst düzeyde darbeci Hafter tarafndan temsilci burada bulunuyor. Dolaysyla bana göre çok da olabilecek gibi deil aynen ite Azerbaycan - Ermenistan arasnda u ana kadar verdikleri sözde durdular m? te oralarda yine atekes adm atld, gece saat 00.00 itibariyle balayacak dendii halde bunlar yaplmad. Temenni ederim ki burada öyle olmaz. Ve bu atekes kararna uyulur.

STANBULDAK KORONAVRÜS VAKALARI

Erdoan koronavirüs konusunda ise, u an itibariyle gerçekten stanbul koronavirüs salgnnda hemen hemen en önde gelen illerimizden bir tanesi. Ve bu konuda bu mücadeleyi bata yazl görsel medya olmak üzere sürdürmemiz lazm. Toplu mekanlardan ciddi manada kaçnmak gerekiyor. Toplu mekanlarda bulunmak virüsün çok da seri ekilde yaygnlamasn salyor. Buna kendi evlerimizde dahil. Bunlara dikkat edeceiz. Mümkün olduunca bu hassasiyeti gösterelim ki, evlerimizden misafirlerden korunmamz vs bunlara da dikkat edeceiz. Ve kendimize daha dorusu dikkat etme noktasndayz. u anda Salk Bakanmz deiik illeri dolayor, bugün Bursada. u an itibariyle Bilim Kurulunda yaplan çalmalar bize de bildirilecek. Ona göre admlar atacaz. Batdan çok daha iyi konumdayz dedi.

ALYEVN TÜTKYE AçIKLAMASI

Cumhurbakan Erdoan, Azerbaycan konusunda, Sayn Aliyevin ifadesini kenara koymak mümkün deil. Yani burada eer Rusya ne kadar burada çözüm için bar için yer almay düünüyorsa, Türkiye de en az Rusya kadar bar için yer alma hakk olduuna inanyorum. Azerbaycan diyor ki, eer Ermenistan Rusyay teklif ediyorsa biz de Türkiyeyi teklif ediyoruz. Bu bar görümelerinde Türkiye Rusya ile beraber bulunmal diyor. Aslnda bu konuda Rusyann olumsuz bir yaklam u ana kadar benim kulama gelmedi. Rusyann Türkiye ile ilgili olumsuz açklamalar yok. u ana kadar biz gerek Azerbaycan Ermenistan konusunda, gerek dier konularda yani; Suriyede müterek bir çalma içerisindeyiz. Libya ile ilgili müterek çalmalarmz oldu eklinde konutu.

S-400 DENEMELER

Erdoan, S400lerin Sinopta test edildii iddialar konusunda ise, Testler dorudur, yapld yaplyor. Amerikann bu yaklamn kesinlikle bizi balamaz. Biz elimizdeki bu imkanlarn testini yapmayacaz da neyi yapacaz? Her halde bunu biz kalkp da Amerikaya soracak deiliz. . Biz sadece S-400 deil, bunun dnda birçok hafif orta ar silahlar... Bunlarn içerisinde Amerikadan aldmz silahlar da var. Bunlarn da testlerini yapyoruz, yapmaya da devam edeceiz. Yunanistann elinde S300ler var. Brakn test etmeyi kullanyor. Buraya Amerika bir ey söylüyor mu? Burada özellikle Rusyaya ait bir silah olmas demek ki bu beyefendileri rahatsz ediyor. Biz kararlyz, yolumuza da ayn ekilde devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git