Anadilde eğitim istedi

DEVA Partisinin Diyarbakır ve Batman İl 1. Olağan Kongreleri, Babacan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Haberler 12.10.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm (DEVA) Partisi Genel Bakan Ali Babacan, partisinin Diyarbakrdaki bir düün salonunda düzenlenen 1. Olaan l Kongresine katlmak üzere, Cumartesi günü Diyarbakra geldi.

Babacan Diyarbakrdaki temaslarna HDpye destek verip, Kürt sorunuyla ilgili açklamalarda bulundu. l Kongresinde konuan Babacan, haklarnda yürütülen terör soruturmalar kapsamnda görevden alnan ve yerlerine görevlendirme yaplan belediye bakanlarna deindi. Seçilmi belediye bakanlar makamlarndan indirilip, yerine atanm kiiler görevlendiriliyor. ifadesini kullanan Babacan, öyle devam etti:

Hem de bir, iki kii deil. Bugüne kadar 48 belediyeye kayyum atanm durumda. Zaten 6sna da seçimlerden sonra mazbatas hiç vermemiti. Halk iradesi, seçme ve seçilme hakk maalesef ayaklar altnda. ktidar, seçimle kazanamad her belediyeyi hukuksuzca ele geçirmeye çalyor. Baka illerde de yapma niyetleri olabilir ama henüz bu aamada cesaret edemiyorlar. Sadece belediye bakanlar görevden alnmyor, belediye meclisleri de çalmaz hale getiriliyor. Vatanda oy vermi, birilerini Meclise seçmi, birilerini bakan seçmi bu kimsenin umurunda deil. unu açkça görüyoruz, iktidarn kayyum politikas, kazanamad seçimlerde halk cezalandrma yöntemine dönütü.

ET SEVYEDE SÖZ SAHB OLMAK

Babacan, Bizim sözünü verdiimiz Türkiyede, bamsz ve tarafsz yargdan baka hiç kimse, seçilmi bir insan görevden alamayacak. diye konutu. DEVA Partisi olarak özgürlük, adalet, eitlik ve toplumsal bar için, insann hak ettii yaam koullar için yola çktklarn dile getiren Babacan, unlar kaydetti: Türkiyede kutuplamadan deil güvenden, kayrmaclktan deil liyakatten beslenen bir siyaseti hakim klacaz. Kadnlarn ve gençlerin en önde yer ald, herkesin eit seviyede söz sahibi olduu, engelli vatandalarmzn siyasette engellenmedii partimizle, adalet, hukuk, özgürlük için geliyoruz.

çözüm haritalarnn belli olduunu söyleyen Babacan, çözümün sözcüsü bizler olacaz. Ayrtrmayacaz, hep beraber Türkiyenin yaralarn saracaz. dedi. Babacan, kongrenin ardndan merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, partisinin Sur ilçe bakanlnn açln yapt. Babacan, Diyarbakrdaki STK ve Oda Bakanlaryla da bir araya geldi.

BATMAN L KONGRES

Babaan, Diyarbakr gezisini tamamlayp, gece Batmana geçti. Babacan bir düün salonunda düzenlenen partisinin Batman 1. Olaan l Kongresinde yapt konumada, iktidarn hukuku ön planda tutmadn öne sürdü. Kendilerinin ülkedeki her bir bireyin eit ve özgür vatandaln savunduklarn belirten Babacan, günümüz Türkiyesinde hala en önemli meselelerden birinin Kürt meselesi olduunu söyledi.

Yargnn siyasi amaçlara hizmet etmek için araçsallatrldn iddia eden Babacan, öyle konutu: Biz, demokratik zemini daraltanlara, meru siyaset kanallarn engelleyenlere kar srarla siyaseti savunacaz. Biz oyunuza, iradenize ve hatta tüm seçtiklerinize sahip çkmak için buradayz. Bu ülkede kimse kimliinden, siyasi fikrinden, düüncesinden ötürü, hiçbir koulda kötü muamele görmeyecek.

Geçen hafta açklanan ekonomik programn Türkiyenin fakirletiini ilan ettiini ileri süren Babacan, 2013 ylnda 961 milyar dolara ulaan milli gelirimizin bu yl 702 milyara gerileyecei, ayn dönemde fert bana milli gelirimizin 12 bin 594 dolardan 8 bin 381 dolara düecei açklanmtr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git