Ankara'da Blinken protestosu

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, 5 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanan ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken ziyaretini protesto etti.

Haberler 03.11.2023 - 15:50 Son Güncelleme : 04.11.2023 - 13:48

Platform üyeleri, çukurambar Tuğba Altınok Camisinde kıldıkları cuma namazının ardından, Blinkenı ve İsraili protesto etmek üzere ABDnin Ankara Büyükelçiliği önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, 7 Ekimden bu yana İsrailin Gazzede Filistinlilere yönelik saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, birçok kişinin de yaralandığını, sakat kaldığını anımsattı.

Gazzede yaşananlara sessiz kalındığını savunan Kır, İslam ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarına, parlamentolarına seslenerek, Sivil inisiyatifin sesine kulak veriniz. Sizin yeriniz Filistin halkının yanıdır. dedi.

Kır, Filistinli sivilleri katleden ve soykırım uygulayan siyonistlere, onların iş birlikçilerine karşı somut adımlar atılması çağrısında bulunarak, Her ne sebeple olursa olsun bir Yahudi sıfatıyla İsraili desteklediğini açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Blinkenın ülkemize gelmesine müsaade etmeyiniz. İsrail Büyükelçisini sınır dışı ediniz, İsraildeki elçilerimizi derhal geri çekiniz. diye konuştu.

Mevcut haliyle İslam İşbirliği Teşkilatının ayrıştırıcı bir teşkilat olduğunu savunan Kır, kuruluş, amaç ve ilkelerine uygun olarak teşkilatın yeniden dizayn edilmesi, aksi halde de kapatılması gerektiği önerisinde bulundu.

Gazzede yaşananlar nedeniyle ABD ve İsrailli yetkililer aleyhine Uluslararası Ceza Mahkemesinde dava açılması gerektiğini belirten Kır, sorumluların Türkiyedeki mahkemelerde de yargılanmaları için gerekli çalışmaların başlatılması çağrısı yaptı.

Mustafa Kır, Türkiyede bulunan yabancı askerlerin kullanımına açık askeri üslerle limanların da kapatılması gerektiğini savundu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Ana Sayfaya Git