Anneler 'Edi bese' dediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler: İttifak ortağından ürktükleri için Diyarbakır analarının kapısını çalamadılar

Haberler 16.03.2022 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Uluslararas yilik Ödülleri programnda konutu. Cumhurbakan Erdoan, Dünyay iyilik deitirecek iaryla çktmz iyilik seferberlii hamdolsun yoluna güçlenerek devam ediyor dedi.

Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar u ekilde:

ki yllk bir arann ardndan küresel iyilik neferleri olarak gördüüm sizlerle bulumann mutluluunu yayorum. Türkiye Diyanet Vakfna ahsm milletim adna teekkür ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfmz yarm asrdr yürüttüü çalmalarda dünyay iyilikle kuatyorlar. Türkiyenin ve Türk milletinin iyilik sancan dalgalandryorlar. 12 karde ülkedeki 27 eitim kurumunda gençlerin yetimesini salayan vakfmz tebrik ediyorum.

ACI çEKEN NSANLARIN DRAMLARINA AHTLK ETTK

Özellikle Kovid salgn sürecinde yaadklarmz tüm insanla paylamann önemini göstermitir. Dünyann en gelimi ülkelerinin dahi maske savana kart, solunum cihazlarnn eksik kald durumlar gördük. Aya eriemedii için ac çeken insanlarn dramlarna ahitlik ettik. Afrika, Asya veya Latin Amerikada yaayan insanlarn sknts dayanma ile çözülebilecekken hiçbir somut adm atlmad. htiyaç sahibi insanlar kaderlerine terk edildi. Devlet olarak vatandalarmzn testten, ilaca, yatakl tedaviye kadar tüm gereksinimlerini karladk. Yerli amz TURKOVACn da datmna baladk. 15 milyon doz ay Afrikal kardelerimize ulatryoruz. Ülkemizdeki snmaclara da salk hizmetlerini temin ettik. 5 milyon Suriyeli mazluma da elimizi uzattk.

Salk çalanlarnn maske dahi bulamad, yal insanlarn huzurevlerinde çaresiz brakld anlar ülkemizde yaamadk. Yüzbinlerce insanmz 2 yl boyunca canla bala çaltlar. Ailelerinden, bo vakitlerinden hatta kendi salklarndan fedakarlkta bulunarak toplumumuza yardm ettiler.

GÖZLER DÖNMÜçESNE YAKTILAR

Biz terörizmin acsn çok iyi bilen bir milletiz. Ülkemizin birlii, beraberliine terör örgütlerinin saldrs altndayz. çocuklar, kundaktaki bebekleri, kurban eti datan 15 yandaki körpe delikanllar, müteri bekleyen esnaf katleden Allahn adnn anld ibadethaneleri atee veren bir barbarla defalarca ahit olduk. Terör örgütleri tam 40 yldr gözleri dönmüçesine yaktlar, yktlar. lk günden itibaren en büyük yaray Kürdüyle, Lazyla, Abazasyla analarn yüreklerinde açtlar.

ANNELER ED BESE DEDLER

Evlat nöbeti tutan Diyarbakr anneleri bu terör örgütlerine Edi bese dediler. Bir avuç cesur ana, benim Kürt kardelerimin kann sülük gibi emen zalimlere Artk yeter diyerek ihtar verdiler. Diyarbakr Anneleri sadece korku duvarlarn parçalamakla kalmadlar, siyasetçi görünümlü insan kaçakçlarnn maskesini de aaya indirdiler. Yine bu süreçte Türkiye, muhalefeti, medyasyla kimin nerede durduunu da görme frsat bulmutur. Kandildeki kan tüccarlarnn gönüllü avukatln yapanlar, daha ilk günden itibaren Diyarbakr Annelerini itibarszlatrmak için çok gayret sarf ettiler.

ANALARIN KAPISINI çALMAKTAN KORKAN SYASETç MÜSVEDDELERN DE GÖRDÜK

O terör örgütü mensuplarndan olmaynca gelip kaplarn bile çalmadnz. Terör örgütüne tepki göstermek yerine ahlakszca devleti suçlayanlar oldu. Diyarbakra gidip ittifak ortaklarndan ürktüü için analarn kapsn çalmaktan korkan siyasetçi müsveddelerini de gördük. Kaldklar otele davet ettiler, ayaklarna gitmediler, gidemediler. Bu seneki ikinci Vefa ödülünü yiit Diyarbakr annelerine veriyoruz. Bu ülkeyi terör belasndan muhakkak kurtaracaz.

YLK VE HSANI HAYATIMIZIN MERKEZNE OTURTMAK MECBURYETNDEYZ

Modern dünyada insan daha fazla içine kapanyor. Teknolojik araçlar sunduklar sahte ve sanal mutluluklarla insan gerçek hayattan daha çok kopartyor. Salgn bize hayatta maddiyat dnda peinde koulmas gereken daha yüce gayeler olduunu hatrlatmtr. yilik ve ihsan hayatmzn merkezine oturtmak mecburiyetindeyiz. Bunu baardmzda vicdanmzn, dünyann daha huzurlu hale geleceini göreceimizi biliyorum.

BU ÜLKE DAMA MAZLUMLARIN SIINAI OLMAYA DEVAM EDECEKTR

Gariplere kapmz açk tutmay sürdüreceiz. Bugün Ukraynadan geliyorlar, yarn nereden geleceklerini bilemeyiz. Bu ülke daima mazlumlarn sna olmaya devam edecektir, bundan hiç endieniz olmasn. Ana muhalefetin bandaki ve yanndakiler Biz seçimi kazandmzda mültecileri ülkelerine göndereceiz diyorlar. Biz göndermeyeceiz. Biz ev sahipliine devam edeceiz.

ERDOAN BR ANISINI ANLATTI

Sudanda uluslararas bir toplantya katlyorum. Rahmetli Erbakan hocamz beni görevlendirdi. Ben de o zaman partimizin stanbul l Bakanym. Bizim yurtlarmzda kalan bir örenci beni gördü, hemen yanma yaklat. Tayyip abi burada ne iin var dedi, ben de dedim ben konferansa geldim, sen beni nereden tanyorsun? O da dedi ki Ben sizin yurtlarnzda kaldm. Dedim Sen imdi buradan ayrlma, birazdan bana tercümanlk yapacaksn. Ne demek Tayyip abi dedi.

Ben konumay yaptm, o da tercümeyi yapyor. Konumann çok çok güzel detaylar vard. Son cümleleri ile dünya efkari umumiyesinin gerektirdii bir cümle idi. Tabi Sudanl gencin tercümesi ii gayet iyi götürdü. Son anda da o günün sloganik cümlesini ben söyleyince salon bir kalkt, bir indi. Mesele damardan girmek...Ülkelerinize döndüünüzde bizim oradaki elimiz, ayamz, gören gözümüz olacaksnz.

Ana Sayfaya Git