Aşı oldu

Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verilen corona virüsü (koronavirüs) aşısını Ankara Şehir Hastanesi'nde az önce yaptırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı olduktan sonra Telegram hesabından "Ben de aşı oldum" mesajı paylaştı. Erdoğan'ı aşı olurken yansıtan fotoğraflar da yayınlandı. Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Erdoğan, aşıyı teşvik için tüm siyasi liderlere çağrı yaptı.

Haberler 15.01.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Covid-19 as yaptrmak için Ankara ehir Hastanesine geldi. Erdoana az önce koronavirüs asnn ilk dozu yapld.

25-30 MLYON DOZ AI GELECEK

Cumhurbakan Erdoan, hastane çk gazetecilerin karsna geçti. Erdoann açklamalar özetle öyle:

* Öncelikle Ankara ehir Hastanemiz olarak tüm personeliyle bahekimiyle, doktorlaryla, hemireleriyle burada büyük bir mücadeleyi sürdürdüler. Ve alarmz gelir gelmez bakanmz ilk ay ben yaptracam dedi ve dün ilk ay yaptrd.

* Tüm bata siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere bu kampanyay güçlü klma noktasnda onlarn da belirlenmi olan alanma noktalarnda ay tevik ederlerse çok çok isabetli olacana inanyorum.

* 25 30 milyon doz a daha gelecek. Süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Bu kampanyay nerelerde sürdüreceimizi de Salk Bakanlmz belirlemi durumda.

256 BN K COVID-19 AISI OLDU

* Bu süreçte ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. u anda hastanede yatanlara rabbimden ifalar diliyorum. Tüm yaknlarna sabrlar diliyorum. Tüm salk çalanlarna bu süreçte ortaya koyduklar performans nedeniyle ahsm ve milletim adna teekkür ediyorum.

* 256 bin kii u ana kadar a oldu. Demek ki müraacatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da baya iyi. Bütün doktorlarmz, hemirelerimiz youn bir performans ortaya koyuyorlar.

* A için belirlenen süreçte düük. Baya hzl olunuyor. 5 dk a, 15 dk da istirahat. Böyle bir süreç içerisindeyiz...

* çin as dnda çalmalar var. Almanya ile irtibatlarmz var. Kendi çalmalarmz var. nallah nisan, mays gibi devreye girecek. 2. doz ay 28 gün sonra olacam.

ONAY DÜN GELMT

çin merkezli Sinovac firmas tarafndan üretilen Covid-19 asna dün laç ve Tbb Cihaz Kurumu tarafndan onay verilmiti.

Acil kullanm onaynn çkmasnn hemen ardndan Salk Bakan Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri canl yaynda Covid-19 as yaptrmt.

Ana Sayfaya Git