Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun adaylık çabaları beyhudedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP Genel Başkanı ne kadar heveslense de ne ölçüde heyecanlanıp ikide bir 'İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım' dese de çabaları beyhudedir; çünkü bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabancı güçlere devretmiştir" dedi.

Haberler 16.12.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, yapt yazl açklamada, 2022 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüülmesi srasnda CHP, Y Parti, HDP ve dier partilerin sahneledikleri görüntülerin milleti derinden yaraladn bildirdi. Bahçeli, TBMMyi terörize etmek, olay çkarmak, kavga ve dövü ringi haline getirmek maksadyla arkas önü hesaplanm planl bir tahrik kampanyas devaml surette trmandrlmtr. Bilhassa CHP ile HDP sözde Kürdistan ortak paydasnda bulumular, Türkiye kartlnda birlemiler, milli irade karsnda tecessüm eden husumet cephesine girmilerdir. Nitekim TBMM Genel Kurulunda demokrasi ayplar, ahlak kayplar, akl tutulmalar, devlete ve millete meydan okuyan küstahlklar zincirleme ekilde cereyan etmitir. Birbiri ardna tetikledikleri skandallarla Gazi Meclisimizi sabote eden muhalefet partileri ülkemizin demokratik imajna ve hukuk prestijine zarar vermekle kalmamlar, bütçe müzakerelerinin saygnlna da gölge düürmülerdir. TBMMnin bir asr aan erefli mazisinde böylesi bir karanlk tablo hiç görülmemi, hiç yaanmam, hiç var olmamtr dedi.

KILIçDAROLUNUN çABALARI BEYHUDE

Bahçeli, Türkiyenin aylardr Millet ttifaknn Cumhurbakan aday üzerinden fuzuli tartmalarla megul edildiini belirterek, Buna ramen zillet ittifaknn cumhurbakan adayn belirlemeye, CHP Genel Bakannn iddia ve ifade ettiinin aksine, ittifak oluturan partilerin genel bakanlarnn mezun olmad açktr. Hala ve henüz zillet partilerinin srtn yasladklar efendilerinden bir aday iareti alamadklar ortadadr. CHP Genel Bakan ne kadar heveslense de ne ölçüde heyecanlanp ikide bir ttifak kabul ederse cumhurbakan aday olmaktan gurur duyarm dese de çabalar beyhudedir; çünkü bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabanc güçlere devretmitir. CHP Genel Bakannn P Bakanna Babakanl layk görmesi, P Bakannn stanbul Büyükehir Belediye Bakann ikinci Fatihe benzetip yüzünde Rabbi Yesir gördüünü ileri sürmesi birbirine kumpas hazrlayan, birbirinin kuyusunu kazan zillet partilerinin trajikomik hallerine ve hezeyana batm siyasi tükenilerine bariz delildir. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde fiilen ve hukuken bulunmayan Babakanlk makamna ittifak ortan yaktran ve uygun bulan Klçdarolu hem muhatabyla alay etmekte hem de dipsiz bir uçuruma itmektedir. stanbul Büyükehir Belediyesinde ie alnan terör örgütleriyle irtibat ve iltisak olan militanlar hakknda P Bakannn sessiz kalmas ise bir baka rezalet, ilenen suça bir dier ortaklktr diye konutu.

KTDARI BELRLEME YETKS TÜRK MLLETNNDR

Bahçeli, Dier yandan Türkiye ekonomisiyle ilgili aslsz ve mesnetsiz açklamalarn, muhalefet saflarna döviz fiyatlarn dahil etme izanszlklarnn tarihi bir hata olduunu yaknda herkes görecektir diyerek, igal giriimiyle yaplamayan, darbe teebbüsüyle baarlamayan, terör saldrlaryla ulalamayan sürecin ekonomik saldrlarla, toplumsal hareketlenmelerle tamamlanmak istendiini belirtti. Bahçeli, unlar kaydetti:

Yönetilemeyen bir Türkiye algsnn yerletirilmesinin köe talarn döemek için geceli gündüzlü nifak nöbetine girenler, Biden lobisinin ivmesiyle hedeflenen iktidar deiiminin bir an evvel salanacana sabitlenmilerdir. Bu vahim bir kumardr, bedeli de çok ardr. Joe Bidenin seçilmeden önce demokratik kanallardan Türkiyede yönetimin el deitirilmesi gerektiini ifa etmesi nihayetinde alçak bir siyasi ihale olarak zillet partileri tarafndan benimsenmitir. Ne var ki son günlerde ABDde silahl isyan çkacana dair uyarlar, bu ülkede demokrasinin 2024 ylnda rafa kalkaca yönündeki deerlendirmeler, yanl hesap içine girenlerin bana nelerin gelme ihtimalini de gözler önüne sermitir. ABD yönetimi, Türkiyeden önce kendi siyasi birliine kafa yormal, zayflayan toplumsal huzur ve bar iklimini muhafaza etmek için emek ve mesai harcamaldr. Türkiyede iktidar belirleme hak ve yetkisi sadece ve sadece büyük Türk milletinindir. Bunun dnda her yol gayri merudur, darbeciliktir, kanunsuzluktur, sonuna kadar mücadele edeceimiz erefsiz bir kalkma saylacaktr. Mutlaka da ba ezilecektir. Hiçbir ahlaki ve ekonomik temeli olmayan fiyat ve döviz kuru artlaryla ülkemizi teslim almaya, siyasi ve sosyal çalkantlarn fitilini tututurmaya çalan mihraklara bedeli ne kadar ar olsa da taviz vermek tarihi haklarmzdan vazgeçmek manasna gelecektir.

OHALDEN BAHSETMEK GAFLLKTR

Bahçeli, ekonomideki gelimelere ilikin ise u deerlendirmede bulundu:

Ayrca ekonomideki konjoktürel gelimeleri ve isabetli politika tercihlerini çarptp OHALden bahsetmek gafilliktir, uursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olaanüstü hiçbir ey yoktur. Gelecee güvenle bakmak varken, makroekonomik parametrelerle ilgili cahilce polemikler yapmak yalnzca krizseverlere hizmet, yalnzca Türkiyenin dümesini gözleyenlere himmettir. Türkiye büyüyen, güçlenen ve zenginleen bir ülkedir. Dönemsel sorunlar geçicidir, ksa süre sonra her ey eskisinden daha iyi olacaktr. Dünyann dört bir taraf kaynarken, çevremiz kuatma altndayken, Türkiyenin iç cephesini düürmeye, kaleyi ykmaya azmetmek vatana ve millete ihanetle edeer bir aymazlktr. Rusya-Ukrayna arasndaki gerilimler, Kbrs sorunu, Balkanlardaki anlamazlklar, güney snrlarmza mücavir alanlardaki stratejik hesaplar ve dümanca hedefler devaml tetikte ve teyakkuzda olmamz gerektirmektedir. Bu kapsamda istiklal onurumuza, istikbal haklarmza adam gibi destek veremeyenlerin cumhurbakan aday fal açmalar, yeniden parlamenter sistem istekleri ve üstelik ekonomik meseleleri provoke etme sinsilikleri ters tepecek, aziz Türk milleti bu hesab zillet faillerinden tek tek soracaktr. Seçimlerin yaplaca 2023 yl haziran ay milli dirili ve milli birliin zaferini müjdelemektedir.

Ana Sayfaya Git