Bakan Akar: Ateşkesin ilanından yanayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin, "Oradaki vatandaşlarımızın güvenliği ve onların bir an önce ülkemize tahliyeleri çok önemli. Bunların yapılabilmesi için bir an önce ateşkesin ilanından yanayız" dedi.

Haberler 07.03.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ile sualt taarruz (SAT) ve sualt savunma (SAS) Özel htisas Kurslar Diploma Törenine katld. SAT Komutanlnda sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan törende konuan Bakan Akar, kursu baaryla tamamlayan personeli tebrik etti. Tüm Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) personelinin olduu gibi SAT ve SAS personelinin de büyük baarlarla gerçekletirdikleri görevlerden duyduklar gururu ifade eden Akar, ster Özel Kuvvetler, komandolar ister SAT, SAS ihtisas kurslar olsun bu kurslar Türk Silahl Kuvvetlerinde er meydandr. Dolaysyla ben arkadalarmn bu baarlarndan dolay kendilerini bir kez daha kutluyorum diye konutu.

HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM

Söz konusu kurslarn sadece fiziki kabiliyetleri deil, fikri, zihni hatta duygu kontrolü de içerdiini aktaran Akar, Deniz Kuvvetlerimizin baz unsurlarnn SATlarn, SASlarn, deniz piyadelerinin harekat alanlar sadece deniz deil. ç güvenlik harekatnda Kara Kuvvetlerindeki silah arkadalar ile omuz omuza, tek yumruk, tek yürek olarak Irakn kuzeyinde, Suriyenin kuzeyinde büyük bir baar ile görevlerini ifa etmektedirler dedi.

SATlarn yerine getirdii baarl görevlerden örnekler veren Akar, Ülkemiz, milletimiz için, denizdeki hak, alaka ve menfaatlerimizin korunmasna yönelik görevlerini büyük bir baaryla yerine getirdiler. Bundan sonra da gerektiinde yapacaklarna eminim ifadelerini kulland.

Bölge olarak son derece hassas bir dönemden geçildiini, ciddi bir takm belirsizliklerin, risk ve tehditlerin yaandn aktaran Akar, Bunlara kar her anlamda hazrlkl olmamz lazm. Ülkemizin ve milletimizin hakkn, hukukunu korumak için snrlarmzn, vatanmzn, semalarmzn ve denizlerimizin güvenlii için her zaman göreve hazr olma mecburiyetimiz var. Türk Silahl Kuvvetleri olarak egemenliimiz, bamszlmz ve bekamz için ne yapmamz gerekiyorsa bugüne kadar yaptk, bundan sonra da Ölürsek, ehit, kalrsak gazi anlayyla yapmaya devam edeceiz dedi.

SORUNLARIN BARIçIL YÖNTEMLERLE çÖZÜLMESNDEN YANAYIZ

Rusyann Ukraynaya yönelik saldrlarna ilikin de deerlendirmelerde bulunan Akar, unlar söyledi:

Atatürkün dedii gibi Yurtta sulh, cihanda sulh diyoruz. Biz bar istiyoruz. Biz sorunlarn diyalog, iyi komuluk ilikileri çerçevesinde barçl yol ve yöntemlerle çözülmesinden yanayz. Buna gayret gösteriyoruz. Bu balamda Ukraynadaki gelimeleri üzüntü ve endie ile takip ediyoruz. Burada ortaya çkan insanlk krizi, yaanan ölümler gerçekten kabul edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilikimiz var. Bu ilikilerimizi de sürdürmek suretiyle olabildiince erken zamanda bir atekesin, istikrarn, bar ve huzur ortamnn ortaya çkmas, iki ülke arasndaki sorunlarn görümeler yoluyla çözülmesi için Sayn Cumhurbakanmzdan balayp bütün kademelerde Türkiye Cumhuriyeti olarak temaslarmz gece gündüz sürdürüyoruz.

Türkiyenin bütün ülkelerin hudutlarna, egemenlik haklarna saygl olduunu belirten Akar, öyle konutu:

Bu manada Ukraynann da toprak bütünlüüne, egemenliine, haklarna saygl olduumuzu söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bir an önce bölgeye huzurun, istikrarn gelmesi için yaplmas gereken ne varsa bunlarn hepsi yaplmaya devam ediyor. Saduyunun hakim olmasndan, karlkl diyaloun bir an önce gelimesinden yanayz. Bata çocuklar olmak üzere oradaki masum, sivil insanlarn hayatlarn kaybetmeleri bizim için gerçekten derin bir üzüntü kayna olmaktadr.

VATANDALARIMIZIN GÜVENL çOK ÖNEML

Ardndan Ukraynadaki Türk vatandalarnn güvenliine vurgu yapan Akar, unlar kaydetti:

Oradaki vatandalarmzn güvenlii ve onlarn bir an önce ülkemize tahliyeleri çok önemli. Tabii bütün bunlarn yaplabilmesi için bir an önce atekesin ilanndan yanayz. Belli bir süre dahi olsa, acil ihtiyaçlarn karlanmas için atekese acilen ihtiyac olduunu her kesimle görümelerimizde vurguluyoruz. Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde, onun yapt çalmalar çerçevesinde hem diplomatik hem de siyasi giriimlerde bulunmak suretiyle bir an önce atekesin ve atekesin ardndan da istikrarn salanmas için çalmalarmz sürdürüyoruz.

ORAMRAL ÖZBAL: SAVAIR GB ETLDLER

Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler de özel ihtisas kurslarn baaryla tamamlayan personeli kutlad. Brövelerini takmaya hak kazanan SAT ve SAS personelinden kendilerini sürekli gelitirerek vatana hizmet snrlarn daha ileriye tamalarn ve vatan savunmas için her an göreve hazr olmalarn isteyen Güler, Yeni görevleriniz için sizleri tebrik eder önünüzde bekleyen meslek hayatnzda ufuklarnzn mavilikler kadar engin ve baarlarnzn daim olmasn dilerim dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ise Deniz Kuvvetleri için çok deerli olan özel ihtisasl SAT ve SAS personelinin yetitirilmesine son dönemde hz verdiklerini belirtti. Kursu baaryla tamamlayan personelin zorlu bir eitim sürecini baaryla tamamladn ifade eden Özbal, Fiziki kabiliyetler ve hayati bilgilerle donanarak sualtnn korkusuz komandolar olmaya hak kazandlar. Bir harp veya gerçek harekat ortamnn artlarn ziyadesiyle yaayarak savar gibi eitildiler dedi. Daha sonra personele de hitap eden Özbal, unlar söyledi:

Gerektiinde çok farkl corafyalarda ve çok zorlu koullar altnda sizden beklentilerin son derece yüksek olaca zamanlarda görev yapacaksnz. Bir harekatn kaderi ellerinizde, sarslmaz iradenizde olacak. Girilmez denilen yerlere szacak, en çok korunan hedefleri imha edecek, cesaret ve soukkanllnzla patlaycya müdahale edecek, herkesin imkansz dediini baaracaksnz.

Konumalarn ardndan dereceye giren kursiyerlerin diplomalar ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal tarafndan verildi.

Ana Sayfaya Git