Bakan Soylu: Doğu ve Güneydoğu'da artık makus tarihten söz edilmemeli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Allah'a hamdolsun; artık makus bir tarihten söz edilmemelidir. Doğu ve Güneydoğu şehirlerimizde bölgeler arası gelir farkı uçurumunu tartışılamayacak dereceye getirerek, sıkıntıya yol açabilecek bir farklılıktan kesinlikle bahsedilmemelidir" dedi.

Haberler 18.06.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, Gölba Vilayetler Evinde düzenlenen Görevlendirme Yaplan Belediyeler Koordinasyon Toplantsna katld. Bakan Soylu, yllardr terörle geri braklm bölgelerde ortaya koyduklar hizmetler nedeniyle belediye bakan vekillerine teekkür etti. Soylu, Türkiyede bölgeler aras farkllklarn ortadan kaldrlabilmesi için her dönem önemli admlar atldn belirterek, Bugün Allaha hamdolsun; artk makus bir tarihten söz edilmemelidir. Dou ve Güneydou ehirlerimizde bölgeler aras gelir fark uçurumunu tartlamayacak dereceye getirerek, skntya yol açabilecek bir farkllktan kesinlikle bahsedilmemelidir. Yol var, hastane var. Hastanelerde her türlü araç, cihaz, teçhizat söz konusu. Otobanlar, otoyollar var. Her ilde üniversitede var. Gençlik merkezleri, kültür merkezleri var. Gecenin saat 3-4ünde bile güvenlikle ilgili herhangi bir problem yok. Herhangi bir yerden, bir yere korkuya kaplmadan gidilebilmesinin rahat bir ekilde önünün açld bir tablo var. Etrafndaki corafya ate çemberi olmasna ramen huzurlu, güveni, kardelii hep beraber gördüümüz ve yaadmz bir tablo var dedi.

DOU VE GÜNEYDOUDA ZHNYET DEVRM GERçEKLET

Bakan Soylu, Dou ve Güneydoudaki yatrmlar, gelimilik ve güvenlik konusunda sadece maddi ilerleme kaydedilmediini dile getirerek, Türkiye, bu bölgelerde bir zihniyet devrimi gerçekletirmi. Bunu zihniyet devrimi yapmadan ortaya koyabilmek mümkün deildir çünkü alkanlklarn deitirilmesi, genel kabul görmü prensiplerin ters, düz edilmesi ve paylamn ülkemizin her noktasna adil ve hakkaniyetli bir ekilde yönlendirilmesinin salanmas kolay bir i deildir. Türkiye, bunu 21inci asrn bandan itibaren hem büyüyerek hem güçlenerek hem hakkaniyet ve adaleti ülkesinin her noktasna eit ve adil bir ekilde salayarak gerçeklemitir. Bu tam bir zihniyet devrimidir diye konutu.

TÜRKYEY BU HALE GETREBLECEKLER APAçIK ORTADA

Bakan Soylu, görevlendirme yaplan belediyelerle ilgili de Artk belediyelerden Kandile ne para ne lojistik ne gda malzemesi dolu minibüsler gidiyor ne de festivallerde okul önlerinde kandrlan evlatlar gidiyor. Sadece bu bile yeter. Terör adna festival düzenliyorlard, çocuklarmz kandryorlard. Analar gözleri yal brakp, yavrularnn saçlarn okayacaklar döneminde alp, terör örgütündeki pislik adamlarn tacizine maruz brakyorlard. Bunlarla siyaset yapmak isteyenler, bunlarla dayanp da cumhurbakan seçmek isteyenler, Türkiyeyi ne hale getirebilecekleri apaçk ortadadr. Allah bunlara frsat vermesin dedi.

TERÖRDEN NTKAM ALIYORUZ

Bakan Soylu, görevlendirme yaplan belediyelerdeki çalmalara ilikin unlar kaydetti:

Bugüne kadar 7 bin 537 kilometre stabilize yol, 1469 kilometre scak asfalt, 1945 kilometre sathi kaplama, 262 kilometre beton yol, 1657 kilometre içme suyu ebeke hatt, 165 adet içme suyu kuyusu, 111 su deposu, 7 su artma tesisi, 712 kilometre kanalizasyon hatt, 112 kilometre yamur suyu hatt, 560 taziye evi onarm, 16 yeni taziye evi, 58 gençlik merkezi, 56 kadn kültür merkezi yaplmtr. Sadece bunlar deil terörden intikam alyoruz. Huzurla kardelikle barla yatrmla ve hizmetkarlkla terörün hakim olduu yllarn acsn hep beraber çkaryoruz.

Ana Sayfaya Git