Bakan Yanık: Adil ve sürdürülebilir sistemler kurmak öncelikli vazifemiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bizler, adalet ve kalkınmanın toplumu güçlü kılan ortak değerler olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultudaki hedeflere odaklandığımız projelerle bütün vatandaşlarımızın haklarına kolayca ulaşabileceği, adil ve sürdürülebilir sistemler kurmayı öncelikli vazifemiz olarak kabul ediyoruz" dedi.

Haberler 18.08.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Derya Yank, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanl ile Birlemi Milletler (BM) Kadn Birimi ev sahipliinde otelde gerçekletirilen Türkiyede Kadn Erkek Eitliine Duyarl Planlama ve Bütçelemenin Uygulanmas Projesine katld. Programa Bakan Yankn yan sra Dileri Bakan Yardmcs ve AB Bakan Faruk Kaymakc, Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakan Yardmcs sa Atçeken, AB Türkiye Delegasyonu Bakan Yardmcs Elefheria Pertzinidou ile davetliler katld.

Burada konuan Bakan Yardmcs Kaymakc, projeye çok önem verdiklerini belirterek, AB Bakanl temel haklar konusunda lider bir kurulu. Biz bu alan önemsiyoruz. Bu projeler bizim için çok önemli. Türk kadnna daha fazla yarar getirecek. Ülkemizi AB üyeliine daha da yaknlatracak. Bu projede bakanlklar, yerel yönetimleri hem de kadnlarmz bir araya getiren bir proje. Bu ve buna benzer projeleri desteklemeye devam edeceiz dedi.

GÜçLÜ YARINLARA LERLYORUZ

Bakan Yank ise insan haklar konusunda önemli olan projeyi balatmann mutluluunu yaadklarn belirterek, Bizler, adalet ve kalknmann toplumu güçlü klan ortak deerler olduuna inanyoruz. Bu dorultudaki hedeflere odaklandmz projelerle bütün vatandalarmzn haklarna kolayca ulaabilecei, adil ve sürdürülebilir sistemler kurmay öncelikli vazifemiz olarak kabul ediyoruz. Böylelikle hiç kimseyi göz ard etmeden güçlü yarnlara hep birlikte ilerliyoruz. Bu anlamda Türkiyede Kadn Erkek Eitliine Duyarl Planlama ve Bütçeleme çalmalarnn ülkemizin gelime sürecini önemli ölçüde destekleyeceine inanyoruz. Nitekim bu proje, bir yandan ülkemizin toplumsal adalet ve cinsiyet adaletine ilikin politikalarn desteklerken, öte yandan kalknma ve büyüme sürecine katk sunan bütüncül bir çabann ürünü olarak öne çkmaktadr diye konutu.

TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUTURMAYI HEDEFLYORUZ

Bakan Yank, Türkiyenin güçlü kadn, güçlü aile, güçlü toplum hedefiyle son 19 ylda kalc düzenlemelere imza attn dile getirerek, unlar kaydetti:

Plan ve bütçeleme alannda kadn erkek eitliine salam bir zemin kazandrmak ve toplumsal dokuyu kuvvetlendirmek adna uygulamaya aldmz bu proje ile öncelikle toplumsal farkndalk oluturmay hedefliyoruz. Projenin yürütülmesine katk sunan bakanlklar, farkl kamu kurumlar ve pilot belediyelerin yetkili isimleriyle danma kurullar oluturulacak ve bu kurullar cinsiyet eitliinin ilkesel bir deer olarak benimsenmesi adna neler yaplabileceine ilikin durum analizi ve deerlendirmelerde bulunacaklardr. Projenin hedefleri arasnda merkezi ve yerel yönetimlerin kadnlarn eit hak ve frsatlardan yararlanmalarna yönelik plan ve program gelitirme kapasitelerinin arttrlmas yer almaktadr. Bu hedef kapsamnda kamu görevlilerinin bilgi, beceri ve vizyonlar gelitirilecek; böylelikle kadn erkek eitliine duyarl bütçeleme faaliyetlerine kurumsal ve devamllk arz eden bir nitelik kazandrlacaktr. Bu proje ile kadn kurulularnn ve kadn haklar savunucularnn denetim ve izleme kapasitesinin arttrlmas da planlanmaktadr.

HAK ETT YER ALACAKTIR

Bakan Yank, bakanlk olarak uyguladklar her proje ile aile kurumunun huzur ve refahn yükseltmeyi öncelikli hedef olarak belirlediklerini söyledi. Bu hedefi gerçekletirmek için özellikle kadn ve erkeklerin hem aile içinde hem de toplumsal hayatta eit hak ve frsatlardan yararlanabilmelerinin önemini vurguladklarn belirten Yank, öyle konutu:

Ancak bu farkndalk düzeyinde kadna kar ayrmclk ve iddetin önüne geçilebileceinin altn çiziyor, adaletin toplumun her alannda tecelli etmesine yönelik çalmalarmza büyük bir inanç ve kararllkla devam ediyoruz. Son olarak kadnlara haklarnn teslim edilmesine yönelik tüm çalmalarn, dorudan doruya kültürel deerlerimizin korunmas, aile ve toplum yapmzn güçlenmesine de hizmet ettiini hatrlatmak istiyorum. Adil ve kapsayc toplum hedeflerimize doru ilerlerken bize çeitli alanlarda destek olan bütün yol arkadalarmza içtenlikle teekkürlerimi sunuyorum. nanyorum ki Kadn Erkek Eitliine Duyarl Planlama ve Bütçeleme Projesinin uygulanmas çalmalarmz bilgi, tecrübe ve samimi çabalarmzla, milletimize ve bütün insanla deer katan hizmetler arasnda hak ettii yeri alacaktr.

Ana Sayfaya Git