"Barzani referandumu dondurmaya hazır"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlık referandumunun sonuçlarını 'dondurma' teklifini gözden geçirmeye hazır olduğu öne sürüldü. İddia, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi’den geldi. Allavi, Barzani’nin kendisine bir mektup yazarak bu yöndeki niyetini beyan ettiğini söyledi.

Haberler 30.09.2017 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Allavi pazartesi günü düzenledii basn toplantsnda kendi ahsi giriimini açklamt. Irak Cumhurbakan Yardmcs, Barzaniye bir geçi süreci boyunca referandum sonuçlarn dondurma önerisi getirmi bu süreçte Kürt ve Arap kardeliini yeniden tesis etmek amacyla, birleik, demokratik ve federal bir Irak için müzakere yaplmasn önermiti.

BRL YAPMAYA HAZIRIZ

Allavi bugün, Barzaninin kendisine bir mektup yazarak bu giriime destek beyan ettiini söyledi. Gazete Duvarn Rudawn ngilizce sitesinden aktard habere göre, Barzani mektupta giriimin iki taraf arasnda yapc görümelere yardmc olacak baz unsurlar içerdiini belirtti.

Allavinin ofisinden yaplan açklamaya göre Barzani mektupta, Sizin giriiminize açz ve sizinle ibirlii yapmaya hazrz dedi.

OYLAMA BAIMSIZLIK ANLAMINA GELMYOR

Allavi, Barzaninin mektubunda u ifadeleri kullandn açklad: Referandumdan önce ve sonra, oylamann derhal bamszlk ilan edilecei anlamna gelmediini, iki yl beklemeye hazr olduumuzu ve bu süreçte bizi iki ulus için de herhangi bir dayatma olmadan bir gelecek ina etmek için iki ortak haline getirecek, her meselenin konuulduu kapsaml bir diyalog kurabileceimizi teyit etmitik.

Rudaw, Barzaninin ofisinin de bu içerii doruladn yazd. Ancak IKBYden henüz resmi bir açklama gelmedi.

Ana Sayfaya Git