Binali Yıldırım Şanlıurfalı engelli gencin yüzünü güldürdü

Şanlıurfa'da yaşayan engelli gencin yüzü, Binali Yıldırım tarafından gönderilen akülü tekerlekli sandalye ile güldü. İstanbul'dan yola çıkan ekip, 15 saatlik yolculuğun ardından Şanlıurfa'ya ulaşarak evde adeta hapis hayatı yaşayan gence hediyesini kapıda teslim etti.

Haberler 19.08.2024 - 12:40 Son Güncelleme : 19.08.2024 - 12:40

Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı Mahallesinde yaşayan Yumuşak ailesinin 9 çocuğundan biri olan ve ayaklarından engelli olarak dünyaya gelen 22 yaşındaki Ahmet Yumuşak, hayaline kavuştu. Sosyal medya aracılığıyla İstanbulda faaliyet gösteren bir derneğe başvuru yapan Ahmet Yumuşak, 3 gün içinde istediği akülü tekerlekli sandalyeye sahip oldu. Dernek gönüllüsü son Başbakan Binali Yıldırımın görevlendirdiği dernek ekibi, İstanbuldan yola çıkarak 15 saatlik yolculuğun ardından Şanlıurfaya ulaştı. Ekip, yürüyemediği için evde hapis hayatı yaşayan Ahmete kapıda sürpriz yaparak sandalyesini hediye etti. çok istediği sandalyesine kavuşan Ahmet, emeği geçenlere teşekkür etti.


Engelli birey Ahmet Yumuşak, Binali başkanım, Allah sizden razı olsun. Rabbin ne muradınız varsa versin, çok mutluyum. çok heyecanlıyım, şimdi bir tur atacağım. Size dua edeceğim dedi.
Anne Zehra Yumuşak, oğlunun evde hapis hayatı yaşadığını belirterek, Oğlum heyecandan yerinde duramıyor. Bizde çok mutlu olduk. Allah eski başbakanımız Binali Yıldırımdan razı olsun şeklinde konuştu.

Ahmeti mutlu edebilmek için bin 300 kilometre yol geldik
Dernek başkanı Bahattin Demir ise Ahmet kardeşim, bana sosyal medyadan ısrarlı bir şekilde dakikada 10 tane mesaj atıyordu. Bahattin başkanım ille akülü sandalye istiyorum, bak herkese vermişsiniz, ben de istiyorum, dedi. Dedim Ahmet biraz bekleyeceksin, öyle hemen aynı gün sandalye ulaştırmak imkansız. Daha sonra tabii ben kalbimde dedim ki Ahmete güzel sürprizi yapacağım, dedim ama sürpriz olmasını istedim ve Ahmetin sandalyesini son başbakanımız Binali Yıldırım destekleriyle bugün aldık ve onu da hayaline kavuşturduk. Ahmet için bugün İstanbuldan bin 300 kilometre yol geldik, sırf onu mutlu edebilmek için. Ben buradan son başbakanımız Binali Yıldırıma sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Allah kendisinden razı olsun ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git