Bülbül'e hapis cezası

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Haberler 27.11.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbüle, Diyarbakrda yargland davada silahl terör örgütüne üye olma suçundan 6 yl 3 ay hapis cezas verildi.

Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, sank avukat Cafer Koluman, Anayasann 83üncü maddesi kapsamnda dokunulmazl bulunan müvekkilinin yarglanmasnn durdurulmas talebini tekrarlad. Müvekkilinin bizzat DTK çalmalarna katldn belirttiini kaydeden Koluman, müvekkilinin o dönem Pir Sultan Abdal Dernei Genel Bakan ve Alevi kanaat önderi olmas nedeniyle çalmalara katldn söyledi.

DTKnin yasal düzeyde çalma yapan bir platform olduunu iddia eden Koluman, DTKnin yasad bir çalmasnn bulunmadn vurgulad. Koluman, belirttii nedenlerden dolay müvekkilinin beraatn talep etti.

YARGILAMAYA DEVAM KARARI

Bülbülün örgüt üyesi olmak suçundan cezalandrlmas yönünde önceki celsede verdii mütalaasn yineleyen Savc, yarglanmann durdurulmas talebinin de reddini istedi. Mahkeme de, verdii ara kararla yarglanmann durdurulmas talebini reddederek, yarglamaya devam etti.

MECLS BAKANINDAN DAVET

Talebin reddedilmesinden sonra esas hakkndaki mütalaaya kar savunmalarn tekrar ettiklerini dile getiren avukat Koluman, DTKnin Anayasa çalmalarna katlmas için 2012 ylnda bizzat Meclis Bakanndan davet aldnn altn çizerek, beraat talebini tekrarlad.

6 YIL 3 AY CEZA VERLD

Mahkeme, dava her ne kadar örgüt kurmak ve yönetmek suçundan açlsa da sann eyleminin silahl terör örgütüne üye olma suçundan, Bülbüle 6 yl 3 ay hapis cezas verdi.

KARAR MECLSE GÖNDERLECEK

Mahkeme, kararn bir örneinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Sekreterliine ve Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderilmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git