Buldan: Erken seçime kadar bir geçiş dönemine ihtiyaç var

Gelecek Partisi ziyaretinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, erken seçimin olacağı tarihe kadar bir geçiş dönemine ihtiyaç olduğuna değinerek, “Bir çıkış noktası aramak gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Haberler 28.12.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Gelecek Partisini ziyaret etti. HDP E Genel Bakanlarna Grup Bakanvekili Meral Dan Beta ile Genel Bakan Yardmcs Tuncer Bakrhan elik etti. Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolunun kapda karlad HDP E Genel Bakanlar basna kapal görüme gerçekletirdi. Yaplan görüme ardndan Buldan ve Sancar ile Davutolu, basn toplants düzenledi.

lk olarak konuan Ahmet Davutolu, Demokrasiler farkl görülere dayanr diyerek, görümeden memnun olduklarn belirtti.

ERKEN SEçM çN BR GEç SÜRECNE HTYAç VAR

Söz alan HDP E Genel Bakan Pervin Buldan ise, Kymetli bir görüme gerçekletirdik. Yaklak iki saat bir görüme yaptk. Gelecek Partisi Sayn Davutolu ve heyetiyle birlikte. Bugün Türkiyenin içinde bulunduu durumu ve bu durumla birlikte Türkiye toplumunun bizden beklentilerini konutuk. Ekonomik kriz ile birlikte Türkiye toplumunun büyük bir beklenti içinde olduu, muhalefet partilerinin bir araya gelmesi ile birlikte seçim dönemine kadar istiare ederek bu süreci nasl yürüteceimize dair görülerimizi paylatk dedi.

Türkiyenin erken seçime ihtiyac olduunu aktaran Buldan, unlar söyledi: Bu talebimizi Gelecek Partisi ile de paylatk. Yarn yapacamz ziyaretlerde de genel konular ifade edeceiz. Biz de hemen acil seçim diyoruz. Türkiyenin bu mevcut durumdan kurtulabilmesi için. Ancak, erken seçimin olaca tarihe kadar da bir geçi dönemine ihtiyaç var. çünkü bugün Türkiyede demokrasin, adaletin, hukukun olmad bir süreci yayoruz. Bu süreçle madur olan Türkiye halklardr. Bizler, AKP-MHP hükümet gündem deitirmeye çalsalar da bir erken seçimi gündemlerine almasalar, ekonomik krizi gündem olmaktan çkarsalar bile Türkiyenin erken seçime ihtiyac var. Türkiye halklarnn içinde olduu durumu konumak ve dertlerine çare olmak zorundayz. Bütün muhalefet ve kamuoyu paylatk, buradan bir çk noktas aramak gibi bir sorumluluumuz var. Ve bu sorumluluk gerei buradayz ve bu konular konutuk. Bir kez daha kendilerine bizi arladklar için teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git