Buldan konuştu: Annelerin çığlıklarını duyun

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır ATK önünde konuştu. Cezaevlerinde yaşanan ihlalleri sıralayan Buldan, Adalet Bakanı’na 'Haksızlıkları ve hukuksuzlukları görün' çağrısı yaptı.

Haberler 28.04.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu ve Hasta mahkumlarn yaknlarnn Diyarbakr, Van ve zmirde balatt Adalet Nöbeti sürüyor. Diyarbakrda aileler, Adalet Nöbeti kapsamnda Diyarbakr Adli Tp Kurumu (ATK) önünde HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, HDP Kadn Meclisi Sözcüsü Aye Acar Baaran, HDP Milletvekili Meral Dan Beta katlm ile basn açklamas yapt. Açklamaya DBP, TJA, MED TUHAD-FED, Diyarbakr TUAY-DER, ÖHD, MEBYA-DER, DSK Diyarbakr Bölge Temsilcilii ile MED-DER yönetici ve üyeleri de destek verdi.

ATK ÖNÜNDE YOUN ÖNLEM

Polis, açklama öncesi ATK önünde youn önlem ald. ATK önüne araçlarn geçiine izin verilmedi. Açklama ATK önünde yapld.

KOLAKAN: BU ZULÜM SON BULSUN

Hasta tutuklu Ahmet Kolakann annesi 71 yandaki Fevziye Kolakan Kürtçe yapt açklamada, cezaevindekilere yönelik basklarn arttn iddia etti. Konumasnda Adalet Bakanlna seslenen Kolakan, Tutuklularn haklar verilsin. Annelerin gözyalar akmasn. Artk ölümler son bulsun, cezaevinden cenazeler çkmasn dedi.

BULDAN: ANNELERN çILIINI DUYUN

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan ise, annelerin 6 aydr adalet araylarn sürdürdüünü hatrlatt. Annelerin ülkeye artk adaletin gelmesi ve cezaevlerinde yaanan hak ihlallerinin son bulmas için bir çlk yükselttiini ifade eden Buldan, annelerin seslerinin duyulmasn istedi.

DIARIDA TEDAV EDLSNLER

Her gün hak ihlallerinin yaanmas bir yana cezaevlerinde ölüm haberlerin geldii bir dönemin yaandn öne süren Buldan, bu ölümlerin sadece cezaevi idaresi ve onlarn emirleriyle deil, cezaevlerinde yaanan ölümlerden bu ülkeyi yönetenlerin bilgisi olduunu söyledi. Buldan, Bugün bin 600 ile kiinin hasta tutuklu olduu cezaevlerinde, her an ölümlerin yaanacan bilmelerine ramen bu insanlarn darda tedavi edilmesine izin verilmiyor. Hasta tutuklular, son aamaya geldikten sonra, son günlerini belki hastanelerde yaamn yitirerek tamamlyorlar iddiasnda bulundu.

KOLTUKLARA Hç KMSE GÜVENMESN

Cezaevlerinde yaanan ihlaller yan sra yarg alannda da hakkaniyetli kararlar verilmediini ileri süren Buldan, verilen yüksek cezalar konu etti. Buldan, konumasn u sözlerle sürdürdü: En ufak bir hak talebini bile büyük cezalarla bastrmaya çalanlar unu iyi bilsinler ki, bu ülkeye demokrasi gelene kadar, bu ülkeye özgürlük ve bar gelene kadar hak ve hukuk mücadelesi bu ülkede bata annelerimiz olmak üzere hepimiz tarafndan yürütülecektir. Adalet bir gün mutlaka salanacaktr. Türkiyedeki vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz; annelerimiz yalnz deildir. Cezaevlerindeki arkadalarmza uyguladnz bütün hakszlk ve hukuksuzluklarn karsnda kamuoyunun demokrasiden yana, adaletten yana, bartan yana olan herkesin bu hukuksuzluklara kar çkmasn bekliyoruz.

ADALET BAKANLIINA çARI

Bu ülkede bir gün mutlaka adaletin salanacana da inanyoruz. Cezaevleri artk ikencelerin yapld, ölümlerin yaand, gasplarn yaand, her gün odalarn izinsiz arand, çok keyfi uygulamalarnn hayata geçtii bir yer olarak karmzda duruyor. Adalet Bakanna da buradan seslenmek istiyorum. Yeni geldiiniz görevinizin bana, oradaki insanlarla iletiim içerisinde olun, oradaki hakszlklar ve hukuksuzluklar görün ve buna göre tedbir aln. Ben bir kez daha annelerimize, vicdanl herkesin, onurlu herkesin, adalet sahibi olan herkesin annelerimizle dayanma içerisinde olmasnn önemli olduunu ifade ediyorum.

Ana Sayfaya Git