Bülent Arınç: Bağırmanın zamanıdır, kral çıplak demenin vaktidir

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya AK Partili hükümet yetkililerinin katılmamasına tepki gösterdi. Arınç, "Kral çıplak demenin, zamanıdır" dedi.

Haberler 17.06.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM eski Bakan Bülent Arnç, Türk Demokrasi Vakf Yeniden balkl toplantya katld. Arnç konumasnda AK Partilileri ve AK Partiye yakn gazetecileri eletirdi. Arnç Tatl su bal siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havann suyun berraklndan bahsederler. Öksürmenin, barmann zamandr. Kral çplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir ifadelerini kulland.

BEN BÜTÜN TOPLANTILARA GDERDM

Bülent Arnçn açklamalar u ekilde

Ben 1995te parlamentoya girdim. 5 dönem aralksz parlamentoda kaldm. Siyasi hayatm çok eskiden balad. Siyasi hayatnda 4 partisi kapatlm bir kii konuuyor. Birebir siyaset ve propaganda yapmay tercih ettik. Herkese fikrimizi anlatmalydk, herkesi dinlemeliydik. Hiçbir paneli kaçrmadk. Hiçbir açk oturuma gitmemezlik etmedik. Hiçbir ekilde, hiçbir toplantda fikrimizi açklamaktan geri kalmadk. Her yerde var olmak bizi görünür, fikirlerimizi bilinir kld.

AK Partinin kuruluunda bütün toplantlara gittik. Özellikle ben. Ben milletvekili bile deilim, 90l yllarn banda Dinamit Programna katldk. Biz oralara koarak gittik. Hakkmzda öyle yanl alglar vard ki... Ama biz bu ülkenin akll, iyi siyaset yapan insanlar olarak laikliin ne anlama geldiini söylemeye çalyorduk. Ama laiklik yerine laikçi kesilen bir takm insanlar bizi bir takm pein hükümlerle bizi mahkum ediyordu.

NASIL ZAH EDERM DEYP KORKUYORLAR

AK Partililer bu tür toplantlara mutlaka katlmak zorundalar. Katlmazlarsa eksik kalrlar. Bu toplantya AK Partili sfatyla gelmedim. Meclis Bakan sfatyla davet edildim. Bu toplantda keke AK Partililer de olsayd. Devir çok deiti. imdi oraya gidersek bir tarafta Klçdarolu olacak, bir tarafta dierleri... Ben böyle bir fotoraf nasl izah ederim diyorlar. Korkuyorlar... Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir eyden korkmaz.

Sütten çkm ak kak da deiliz. Niye buraya gelemesin baz insanlar? Paranoya var: Orada olursam mahvoldum, bittim.

Arabasnn plakas FG olduu için Sen bu aracnn plakasn deitir. Bana çok i gelir denilen bir Türkiyedeyiz.

MAJESTELERNN GAZETECLER VAR KRAL çIPLAK DEMENN VAKTDR

Tatl su bal siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havann suyun berraklndan bahsederler. Öksürmenin, barmann zamandr. Kral çplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir.

Ben burada bulunmam Türk Demokrasi Vakfnn kurulu yl dönümü kutlamaya itiraktr. Altl masa ve onlarn temsil ettikleri ittifak her biri benim katmda saygndr. Düüncelerine sayglym. Onlar gibi düünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrca bir masada konuma imkanmz olur. Burada onlarn hazr bulunmas bir mazhariyettir. Hazr bulunmayanlar açsndan da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadn söylüyorum.

BU LAF EBES ADAMLARDAN NE ZAMAN KURTULACAKSINIZ?

Televizyon programlarnda onlarn adna konutuklarn zannettiimiz insanlar AK Partiye yarayl iler yapmyorlar. Her konumalaryla AK Partiyi daha da aa çekiyorlar. Onlar temsil etmesin partimizi, siz temsil edin. Ey genel bakan yardmclar ey bir bakas Partimizin düüncesi budur diye neden çkmyor, konumuyorsunuz? Her eyi çok bildiini zanneden bu laf ebesi adamlardan ne zaman kurtulacaksnz?

Ana Sayfaya Git