'CHP, Türkiye'nin takdir edilmesinden rahatsız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: “CHP siyaseti bizden öğrenemez çünkü demokratik siyasetle ilgileri yok” dedi.

Haberler 08.07.2012 - 01:38 Son Güncelleme : 08.07.2012 - 01:38

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiyedeki değişimi öven AB üyesi 16 ülke Dışişleri bakanının makelesi üzerine o bakanlara mektup gönderen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğluna yüklendi. Loğoğlunun, Siyaseti sizden mi öğreneceğiz? CHP dış politikada tecrübeli cevabı üzerine Çelik CHP siyaseti bizden öğrenemez çünkü demokratik siyasetle ilgileri yok dedi.

Militan yargı ve darbe umudu bitti

Loğoğlunun ABnin 16 ülkesinin dışişleri bakanlarının Türkiyeyi takdir etmesinden rahatsız olduğunu belirten Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada CHPli Loğoğlu, AB Dışişleri Bakanlarına Türkiyeyi şikayet eden bir mektup yazdı. Kendi ülkesini AB Dışişleri Bakanlarına şikayet etti. Loğoğlunun Türkiyeyi, AB Dışişleri Bakanlarına şikayet eden, utanç vesikası olarak tarihe gecen mektubuna cevap verdik. CHP içerde militan yargı ve askeri darbeden umudunu kesince simdi Türkiyeyi ABye ve dış dünyaya yalanlar üreterek şikayet etmeye başladı. Kendilerine cevap verdik. Buna karşılık, bizi eleştiriden rahatsız olmakla suçluyorlar. Yaptıkları eleştiri değil; yalan ve ispiyonlama dedi.

Dış odaklara yalvarmasınlar

Eğer güçleri yetiyorsa milletimizi ikna etsinler diyen Ömer Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü; Dış dünyadan medet ummasınlar. Geçmişte darbecilere bugün yabancı odaklara yalvarmasınlar. Loğoğlu, cevabımız üzerine bir açıklama yapmış: Siyaseti sizden mi öğreneceğiz CHP dış politikada tecrübeli. CHP siyaseti bizden öğrenemez çünkü demokratik siyasetle ilgileri yok. Ayrıca bizim siyasetimizle onlarınki arasında ahlak ve vizyon farkı var. CHPnin bizden siyaset öğrenmesi için, genetiği değiştirilmiş bir siyasi ürün olmaktan kurtulması gerekiyor.

CHP sadece ezberleri bilir

CHPli Loğoğlu ayrıca Dış politikada tecrübeliyiz demiş. Neyin tecrübesi bu? diye soran Çelik, Soğuk Savaş dönemindeki ezberleri tekrardan başka ne bilir CHP? Soğuk Savaş Döneminde, pasifizm temelindeki ezberlerle dış politika teknokratlığı yaptılar. Simdi o mantıkla siyaset yapıyorlar. 50 yıldır CHPnin dış politikada vizyoner tek bir tutumu yoktur. CHPnin tecrübesi sadece yasanmış zamanla ilgili sayısaldır. Siyasal değil Türkiyenin takdir edildiği her durumda, CHP içerde militan yargı ve askeri darbelerle işbirliği içinde yaptığını dışarıda yapmaya çalışıyor diye konuştu.

Irkçıların söylediklerini tekrarlıyor

AKParti GenelBaşkanYardımcısı Ömer Çelik, Loğoğlunun şikayet mektubunda dile getirdiği hususların, Türkiyenin büyümesinden rahatsız olan yabancı odakların tezleriyle aynı olduğunu vurgulayarak, Türkiyenin etkin dış politikasından rahatsız olan yabancı odaklar ne diyorsa aynısını CHP tekrar ediyor. Çünkü ezberleri o odaklara bağlı. CHPnin şikayet mektubundaki kara propagandaya ne milletimiz itibar ediyor, ne de aklı başında yabancılar. Adı üstünde kara propaganda. Rus Jirinovskinin ya da Batıdaki ırkçıların Türkiye hakkında söylediklerini bire bir CHP tekrar ediyor dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır