CHP'de "Belediye Hukuk Komisyonu" kuruldu

CHP'de, belediyelere yönelik soruşturmalarda atılması gereken adımların değerlendirilmesi amacıyla kurulan Belediye Hukuk Komisyonu, 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırlayarak CHP'li belediyelere gönderdi.

Haberler 07.01.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, AA muhabirine yapt açklamada, Kayseride iki hafta önce düzenledikleri Belediye Bakanlar çaltaynda, CHPli belediyelere yönelik yeni soruturma giriimleri olabileceinin gündeme geldiini, bu yönde aldklar duyumlar deerlendirerek, yerel yönetimlere ilikin Hukuk Komisyonunu kurduklarn hatrlatt.

Komisyonun Genel Bakan Yardmclar Seyit Torun ve Muharrem Erkek, hukukçu milletvekilleri ve parti hukukçularnn katlmyla ilk kapsaml toplantsn gerçekletirdiini belirten Torun, Toplantda halkn iradesiyle görev yapan belediye bakanlklarmza yönelik hukuk d giriimleri kapsaml olarak deerlendirdik. ifadesini kulland.

Belediyelerini her türlü olumsuz sürece hazrlayan bir planlama oluturduklarnn altn çizen Torun, soruturmalar srasnda hangi aamada nelere müdahale edeceklerine yönelik görevlendirmelerini de yaptklarn söyledi.

Toplantda, belediyelerin olas bir soruturma srasnda ataca admlara ilikin 9 maddeden oluan bir bilgilendirme metni hazrladklarn vurgulayan Torun, bu metni tüm CHPli belediye bakanlarna gönderdiklerini ifade etti.

Seyit Torun, unlar kaydetti:

Yazda, belediye bakanlarmzdan, soruturma haberi alnr alnmaz Genel Merkezimize, Belediye Hukuk Komisyonuna ve il bakanlklarna hemen bilgi vermelerini istedik. Ayrca soruturmalar srasnda avukatlarn hazr bulundurulmasn, avukatlar olmadan hiçbir ileme balanmamas gerektiini vurguladk. Yasa gerei bilgisayarlara ya da sabit disklere el konulamayacan, el konulmas halinde ise cihazlarn bir kopyasnn alnmas gerektiini belirttik. Belediyelerimizi seçimle yenemeyenlerin hukuksuzluktan medet umduklarnn farkndayz. Buna heves edenler, karlarnda, Genel Bakanndan her bir üyesine kadar kenetlenmi, srtn halkn iradesine dayam, topyekun bir mücadele bulacaklar. Belediyelerimizin hakkn hukukunu korumak için her türlü mücadeleyi vereceiz. Milletin iradesiyle görevini yapan belediye bakanlarmza yönelik hiçbir adaletsizlie sessiz kalmayacaz.

Ana Sayfaya Git