CHPden ihraç edilenlerin kurduğu CHP Ulusal Birlik Hareketi yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlunun başarısızlığına dikkat çekti.
Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateşin hareket adına yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlunun masayı yumruklayarak bir yere gitmiyorum demesinin millete ve demokrasiye duyulması gereken saygıyla bağdaşmadığı belirtildi.
Kılıçdaroğlunun adaylığını garantiye almak için 6lı Masayı kurduğu belirtilen açıklamada, Milletin iradesi adaylık rüşveti olarak kullanılmıştır, CHP yağmalanmıştır denildi. Sayın Kılıçdaroğlu derhal görevinden çekilmelidir çağrısının yapıldığı açıklamada Tek başına aldığı kararların faturasını MYK üyelerine, örgütlere ödetmesi her şeyden önce etik değildir. Sayın Kılıçdaroğlu suçlu arıyorsa kendisinden başlamalı. CHP ve Türkiye artık sizinle bir saat dahi yürüyemez. denildi.
CHPliler çıldırdı
Seçimlerden önce DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Parti ve İYİ Partiyi bir masa etrafında toplayan Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 1 oy potansiyeli olan partilere 33 vekil verdi.
Adaylığını vekiller karşılığında onaylatan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamayınca TBMMde de hezimete uğradı.
HDP destekli 6lı masa projesi çökerken, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi TBMMde CHPden ayrı hareket etmeye başladı.
CHP listelerinden TBMMye giren 33 vekilin 30u CHPden bağımsız olarak hareket edince CHPliler çileden çıktı. TBMM Başkanlık seçiminde CHP Tekin Bingölü aday gösterdi. DEVA ve Gelecek de kendi adaylarını çıkardı. Saadet Partisi ise, Gelecek Partisinin adayını destekledi. CHP, TBMMye kendi oyları ile soktuğu DEVA, Gelecek ve Saadet Partisinden destek göremeyince ortalık karıştı.
CHP Elazığı Milletvekili Gürsel Erol hem partisinin yönetimini hem de yüzde 1le 30 vekil çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadeti topa tutarak, TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir ifadelerini kullandı.
polislerin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılı genel atama çalışmaları kapsamında 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemlerinin sonuçlandığını bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2023 yılı genel atama çalışmalarına ilişkin paylaşımda bulundu. Bu kapsamda 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemlerinin, personelin moral ve motivasyonunu artıracak tüm detayların düşünülerek sonuçlandığını belirten Yerlikaya, Emniyet Teşkilatımızda verimliliğin ve personel memnuniyetinin sağlanmasına yönelik bu yılki genel atamalarda polislerimizin yüzde 82si birinci ve ikinci tercihlerine atandılar ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde yakınlarını kaybeden ya da depremden etkilenen yaklaşık 10 bin polisimizin de nisan ayından bu yana tayini, tercihleri doğrultusunda yapılmış, boşalan yerlere yeni atamalar gerçekleştirilmiştir. ifadelerini kullandı.
Failed to load the video