CHP’de yerel seçim çıkmazı!

2019 yılındaki son yerel seçimlerde, İYİ Parti ve HDP'nin açık desteği sayesinde İstanbul ve Ankara'yı kazanabilen CHP, 31 Mart'ta bu şehirleri elinde tutabilmek için yeni bir ittifakı "zorunlu" görüyor..

Haberler 04.08.2023 - 13:07 Son Güncelleme : 04.08.2023 - 13:07

Bu kapsamda İYİ Parti ile görüşmeleri resmen başlatan CHPnin, HDP ile de nabız yokladığı belirtiliyor. 2019a kıyasla daha somut tavizler bekleyen 2 partinin ağır talepleri, CHP Genel Merkezini çıkmaza soktu.

İki partiden son dönemde sık sık Her ilde kendi adaylarımızla yarışmaya hazırlanıyoruz şeklindeki açıklamalar ön plana çıkarken, bunun CHP ile görüşmelerde el yükseltmeye yönelik bir mesaj olduğu değerlendiriliyor.

Bunun yanı sıra İYİ Parti kanadının son dönemde Cumhur İttifakına göz kırpan açıklamaları CHP Genel Merkezinde rahatsızlığa sebep oldu. Ayrıca İYİ Partinin ittifak görüşmeleri sırasında eşit dağılım ilkesini şart koştuğu da öne sürüldü..

Hem 2019 hem de 14-28 Mayıs seçimlerinde CHPye tam destek veren HDP ise bugünlerde çalkantılı bir süreçten geçiyor..

Seçimlerde elde edilen başarısız sonuçların ardından yenilenme sürecine giren HDPnin, yeni bir ittifak ihtimaline yönelik ağır taleplerle masaya oturacağı bildirildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git