CHP'den MOBESE kayıtları için Meclis'te genel görüşme talebi

TBMM - CHP Grup başkanvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin TBMM'de genel görüşme açılmasını istedi.

Haberler 01.02.2022 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup bakanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoçun imzasnn bulunduu genel görüme önergesi, TBMM Bakanlna sunuldu.

Önergenin gerekçesinde, Adna Cumhurbakanl Hükümet Sistemi denilen ucube sistemle birlikte; hukuk devleti ilkesinin ve demokrasinin andrld uygulamalarn giderek ivme kazand görülmektedir. Bu tabloda, milletin can ve mal güvenliini korumakla görevli çileri Bakanlnn da yer almas, kayg vericidir. denildi.

Gerekçede, u ifadelere yer verildi:

MOBESE GÖRÜNTÜLER

çileri Bakanl, milletin güvenlii için kendisine tahsis edilmi her türlü olana, hukuka uygun ekilde kullanmak zorundadr. Ancak 24 Ocak 2022 tarihinde kamuoyuna servis edilen, stanbuldaki bir bölgeye ait MOBESE görüntüleri, hukuk dna çkldnn açk göstergesidir. stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun kiisel veri niteliindeki görüntüsünün MOBESEden elde edilmesi ve paylalmas, kanuni mesnetten yoksun olduu gibi demokratik toplumun gerekleriyle de badamamaktadr. Kald ki bu durum, kamu düzenini temin etmeye yönelik de deildir. Burada, salt olarak CHP nezdinde bir Büyükehir Belediye Bakann itibarszlatrma saiki bulunmaktadr.

Sorumluluk alan itibaryla gerek silahl kolluk gücüne gerekse kamu otoritesinin büyük çounluuna yönetsel olarak sahip bir bakanln, ülkenin en büyük ilinin seçilmi belediye bakann izler ve medyaya servis eder bir rol içerisinde bulunmas her eyden önce kurumun ve devlet otoritesinin güvenirliini sarsmtr. Siyaseti siyasetçiler kendi argümanlaryla yapar. Burada ise kamu gücünün kiisel olarak kullanlmas ve bundan siyasi çkarm elde edilmesi planl ve organize bir ilem olarak karmza çkmaktadr.

Ana Sayfaya Git